Halit Akçatepe vefat etti

Sinema sanatçısı Halit Akçatepe İstanbul'da hayatını kaybetti. Halit Akçatepe'nin kaldırıldığı hastanedeki doktor Osman Arıkan, ünlü oyuncunun 14.40'ta hayatını kaybettiğini belirtti.

"ANİ BİR KALP KRİZİ"

Doktor Arıkan, "Acil servisimize alır almaz müdaheleye başladık. 45 dakika süren resitasyon müdahalelerine rağmen 14.40 itibariyle ex kabul ettik. Kalpte solunum durması olarak kabul ediyoruz. Ani bir kalp krizi şeklinde olduğu gözüküyor" dedi.

Halit Akçatepe'nin özel hemşiresi Fatih Gedik usta sanatçının kızından aldığı bilgileri aktardı. Gedik, "Karacaahmet Mezarlığı'na defnedilecek ama kesin bir tarih yok. Halit bey son günlerinde gayet mutluydu" ifadelerini kullandı.

Halit Akçatepe vefat etti VİDEO

HALİT AKÇATEPE KİMDİR

Halit Akçatepe, 1 Ocak 1938 tarihinde İstanbul'un Üsküdar ilçesinde dünyaya geldi.

Eğitim hayatına Refik Halit Karatay Mektebi'nde başlayan Akçatepe, hiç konservatuvar eğitimi almadı.

Halit Akçatepe vefat etti

EĞİTİM HAYATI

1943'te 5 yaşındayken ilk filmini çeken Halit Akçatepe, ilkokulda ders görmeye başladı ve ardından Saint Benoit Fransız Lisesi'nen mezun oldu.

Usta oyuncu Halit Akçatepe FOTO GALERİ

1959'da askerlik görevini Anıtkabir'de 1,5 yıl süreyle yaptı ve ardından 1972 tarihinde Tatlı Dillim filminde rol aldı ve bu filmle beraber şöhret oldu.

Halit Akçatepe vefat etti

GÜDÜK NECMİ

1963'ten itibaren sırasıyla Yasak, Gündoğarken, Semaya Baktım Seni Gördüm filmlerini çektikten sonra 1975'te efsane Hababam Sınıfı film serisindeki "Güdük Necmi" karakterini canlandırdı ve Türk sinemasına adını altın harflerle yazdıran isimlerden oldu.

31 Mart 2017 Cuma günü, 79 yaşında hayatını kaybetti.

Halit Akçatepe vefat etti

Halit Akçatepe Filmleri VİDEO