Hamas'ın Gazze'deki 'İdari Komiteyi' feshetmesi
ensonhaber.com

qweqwe

Hamas, İsrail ablukası altındaki Gazze'de daha önce kurduğu İdari Komiteyi, Filistin siyasi bölünmüşlüğünü sonlandırmak amacıyla feshetti. Filistin Hükümet Sözcüsü Yusuf Mahmud, bütün sorumlulukları üzerine alarak Gazze'ye geçmeye hazır olduğunu açıkladı

Mahmud yaptığı yazılı açıklamada, Hamas ve Fetih Hareketi'nin 'İdari Komite'nin fesh edilmesine ilişkin yapılan açıklamalara işaret ederek, hükümetin bakanlıkları ve giriş kapılarını teslim alması ve eski memurların görevlerine yeniden dönmesi gerektiğini belirtti.

Hamas'ın Gazze'deki 'İdari Komiteyi' feshetmesi

Hükümetin 2011 yılında Kahire'de imzalanan anlaşmaya sadık olduğunu aktaran Mahmud, 'İdari Komitenin' fesh edilmesi kararını doğru bir adım olarak değerlendirdi.

BİRLİK OLUŞTURMAK İÇİN FESHEDİLDİ

Mahmud, "Filistin Hükümeti, İsrail Ambargosu altında bulunan Gazze'deki görevleri devralması ve halkın sıkıntılarının hafifletilmesi için, daha önce Filistinli gruplara bir plan sunmuştu." dedi.

Filistin Hükümeti'nin Mısır'ın, bölünmeyi bitirme ve birleşme yönündeki çabalarını memnuniyetle karşıladığını ifade eden Mahmud, Mısır'ın yürüttüğü görüşmelerin tarihi bir fırsat olduğunu kaydetti.

Hamas'ın Gazze'deki 'İdari Komiteyi' feshetmesi

DİYALOG ORTAMI OLUŞTURULACAK

Hamas bu sabah yaptığı yazılı açıklamayla Gazze'deki İdari Komitenin feshedildiğini, Ulusal Uzlaşı Hükümeti'nin Gazze'de görevi devralmasını, genel seçimlere gidilmesini ve Fetih Hareketi ile diyaloğa hazır olduğunu bildirmişti.

Hamas'ın Gazze'deki 'İdari Komiteyi' feshetmesi

Hamas ve Fetih hareketleri arasında uzun süren görüşmelerin ardından 2 Haziran 2014'te Ulusal Uzlaşı Hükümeti kurulmuş ancak kurulan bu hükümet, iki grup arasında yaşanan birtakım anlaşmazlıklar nedeniyle Gazze Şeridi'nde göreve başlayamamıştı.