Hayrettin Karaman'dan İslam'ı kötü gösterenlere tepki

Hayrettin Karaman'dan İslam'ı kötü gösterenlere tepki

Yeni Şafak gazetesinin ilahiyat uzmanı Hayrettin Karaman, dinimizdeki bazı "çarpıtılmış kuralları ve uygulamaları" kullanarak İslam'ı kötü göstermek isteyenlere tepki gösterdi.

"4 KARILI MERHAMETSİZLERİN DİNİ DİYORLAR"

Bugünkü yazısında "İslam’ı dört karılı merhametsizlerin dini olarak göstermek zulümdür" başlığını kullanan Karaman "Ben de onlara İslam'ın ayet ve hadislere dayanan taleplerini sıralayarak soruyorum: Bunları istemiyor musunuz?" dedi.

İşte Karaman'ın o yazısı:

İslam’a karşı olanlar onun güzel yüzünü gizlemek ve insanımızı, özellikle gençlerimizi ondan uzaklaştırmak için “şeriat adına” bazı çarpıtılmış kuralları ve uygulamaları sıralıyor ve soruyorlar: “Bunları istiyor musunuz?”

BEN DE ONLARA SORUYORUM

Ben de İslam’ın, birçok âyete ve hadise dayanan bazı taleplerini ve kurallarını sıralayarak soruyorum: “Bunları istemiyor musunuz?” Hak dine iman ve bir Allah’a kulluk edin ki, dünyada kula kul olmaktan kurtulup iki cihanda mutlu olasınız.

Dillerinizin ve renklerinizin farklı olması Allah’ın muradıdır ve O’nun büyüklüğünü, eşsizliğini, taklit edilemez san’atını gösterir. Üstünlük etnik ve kültürel aidiyette değil, takvâda aranmalıdır. Takvâ ise Hz. Peygamber’in örnekliğinde gerçekleşen sorumluluk duygusudur ve bunun meyvası olan güzel ahlaktır.

AŞAĞILIK DUYGUSU ZİLLETE DÜŞÜRÜR

İzzet, onur ve üstünlük Allah’a, elçisine ve O’nun mümin kullarına aittir. İnsanı zillete düşüren, geçici mağlubiyetler değil, ümitsizlik ve aşağılık duygusudur.

Allah’ın ve sizin düşmanlarınızı korkutarak tecavüzden caydırmak için ilimde, ekonomide, teknolojide, askerlikte.. onlardan daha güçlü olun. Allah bütün âlemlerde (bütün varlıklara yönelik) zulmü istemez, zalimler Allah’ın düşmanlarıdır.

DİNDE ZORLAMA, DAYATMA YOKTUR

Hayvana zulmeden ama namazını da kılan bir kimse cehenneme, hayvan da olsa ona iyilik eden, canını kurtaran bir günahkâr da cennete girebilir. Dinde baskı, zorlama, dayatma yoktur.

AKLI OLANA AHİRETTE SORULACAK

Aklı olanlar, aklını doğru kullananlar için hak batıldan ayrılmıştır; dileyen inanır, dileyen inkar eder. İmanın ve inkarın hesabı Allah’a aittir ve ahirette sorulacaktır.

ÖZEL HAYATIN DOKUNULMAZLIĞI

Kamuya açık alanlarda günah, yasak ve ayıbı çiğneyenler engellenir. Özel mekanlarında, gizleyerek bir şeyler yapanlar araştırılmaz, soruşturulmaz, bu mânada özel hayatın dokunulmazlığı vardır.

MÜSLÜMAN KOMŞUSU AÇKEN TOK YATMAZ

Kendisinde fazla yiyecek, içecek, giyecek, binek.. olanlar bunu yoksun olanlara vermelidirler. Komşusu aç iken tok yatan “müslümanlardan biri” olamaz.

ADALETTEN AYRILMAYIN

Bir fert veya toplulukla aranızda gerginlik, düşmanlık olsa bile onlara karşı adaletten ayrılmayın.

İSRAF HARAMDIR

İsraf haramdır. İsraftan kaçınmak, Allah’ın verdiği bütün nimetleri korumak, ölçüsüz harcamamak, tüketmemek ve kirletmemekle gerçekleşir. Bütün insanlar, can, mal, akıl, din ve nesillerini koruma hakkına sahiptirler. Devletlerin vazifesi öncelikle bunları korumaktır. Savaş bu değerleri korumak için kaçınılmaz olduğunda meşru olur.