HDP balonu asıl şimdi patladı: PKK marşıyla kaçtılar

Yüzde 13 oy oranı, HDP'lilerin siyaset sahnesine girdiklerinden beri aldıkları en yüksek oydu. Çünkü HDP'ye Nişantaşı, Cihangir gibi beyaz Türk semtleri oy yağdırmış, CHP'nin önde gelen isimleri bile "HDP'ye veriyoruz" kampanyası başlatmıştı.

BEYAZ TÜRKLER DEMİRTAŞ'A OY YAĞDIRDI

Özellikle Demirtaş, her konuşmasında espri üstüne espri patlatıyor, "Türkiye'ye barışı biz getireceğiz" sloganlarıyla Kürt oylarının değil beyaz Türk oylarının adresi oluyordu.

Ancak kısa süre sonra HDP'nin Türkiye'ye barış getirmek gibi bir amacı ve derdi olmadığı ortaya çıktı. PKK'nın şiddetine aldırmadan "katil devlet" politikası izlediler, hükümeti ve devleti suçlayıp terörü yüceltmeyi politika sandılar.

HDP'liler Anayasa Komisyonu'nu PKK marşıyla terk etti VİDEO

KEMALİSTLER, SOKAK TERÖRÜNDEN RAHATSIZ OLMADI

Tepki toplayınca sokakları yakıp yıkmaya başladılar, ilk iş olarak da Atatürk büstlerine saldırıp ateşe verdiler. Kemalistler HDP'nin bu tutumundan rahatsız bile olmadı, kimse sesini çıkarmadı.

Son olarak dokunulmazlıkların görüşüldüğü komisyonda kavga çıktı. HDP'liler kavgayı çıkarıp, komisyonu terk ederken hep bir ağızdan "PKK Marşını" okudu, Biji Apo sloganları attı..

Demirtaş'ın "Türkiye'nin partisi olacağız" vaatleri yalnızca espriymiş..

HDP'li vekiller kavga çıkardı dayak yedi VİDEO