HDP'den seçim sonrası ilk açıklama
ensonhaber.com

SIRRI

Türkiye genelinde seçmenler bugün sandık başına oy kullanmaya gitti. Seçmenler, Türkiye genelinde kurulan 174 bin 236 sandıkta oylarını kullandı. Oy kullanma işleminin sona ermesiyle sandıklar açılmaya başlandı.

Sonuçların yaklaşık olarak belli olmasının ardından HDP'nin yüzde 10 barajını aştığı görüldü. Çıkan sonuçların ardından HDP'li Sırrı Süreyya Önder açıklamalarda bulundu:

EMANET EDİLEN OYLARA SAHİP ÇIKACAĞIZ

"Değerli basın emekçilerim, 80 milletvekili gibi bir sayıyla meclise girmenin eşiğinde bulunuyoruz. Bu sonuçlar hoyratlığa karşı demokrasinin, zulme karşı özgürlüğün, şımarıklığa karşı tevazunun, savaşa karşı barışın zaferidir. Bütün Türkiye'ye hayırlı uğurlu olsun. İki tane ricamız var. Bir, partimiz bugün kesinlikle bir kutlama yapmayacak. Bunda büyük bir tevazu ve ölçülü bir sevinçle bu sonucu provoke etmek isteyenlerine eline malzeme vermememiz gerekiyor. Bu bütün yurttaşlarımızdan en önemli ricamızdır. Bir diğer ricamız, il ilçe seçim kurullarını son sonuç açıklanana kadar hiçbir görevlimizin terk etmemesi gerçeğidir. Tekrar bu sonuç bu ülkede barışa özgürlüğe adalete ve demokrasiye hizmet etsin diyorum. bütün yurttaşlarımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Bizim aldığımız oyda, bize emanet edilen oylar olduğu gerçeğini çok iyi biliyoruz ve hiç aklımızdan çıkarmayacağız. Bize emanet oy veren bütün yurttaşlara da bunun teminatını veriyoruz. Sağ olsunlar, var olsunlar."

Sırrı Süreyya Önder seçim sonuçlarıyla ilgili açıklama yaptı VİDEO