Her saat 1 çocuk kayboluyor

Her saat 1 çocuk kayboluyor

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürü Murat Koçak, İstanbul'da kayıp çocuk müracaatında büyük artış olduğunu, 3 yıl önce günde 10 çocuk için kayıp müracaatı alırken, bu yıl bu rakamın 25'e çıktığını söyledi.

KAYIP ÇOCUK MÜRACAATINDA BÜYÜK ARTIŞ

Murat Koçak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne, 2011 yılında 20, 2010 yılında 16, 2009 yılında ise 10 çocuk için kayıp müracaatı aldıklarını, bu yılsa bu rakamın 25 olduğunu kaydetti. Bu çocukların yüzde 97'sinin evden kaçtığını, yüzde 3'ünün de başka nedenlerden dolayı kaybolduğunu ifade eden Koçak, ''Kayıp çocuk müracaatında büyük artış olduğunu söyleyebiliriz. 3 yıl önce günde 10 çocuk için kayıp müracaatı alıyorduk bugün İstanbul'da 25 kayıp çocuk müracaatı alıyoruz'' dedi.

SON 2 YILDA 11 ÇOCUĞUN CESEDİ BULUNDU

Kayıp müracaatlarını cinayet ihbarı almışcasına değerlendirdiklerini ifade eden Koçak, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Evden kaçan çocukların geceyi evde geçirmelerinin sağlanması büyük önem taşıyor. Yaptığımız araştırmalar gösteriyor ki, kayıp çocukların yüzde 100'e yakın kısmı, eğer 24 saatte bulunamazlarsa ya bir suçun faili ya da bir suçun mağduru oluyorlar. Maalesef, cesedi bulunan çocuklarımız da oluyor. Son 2 yılda 11 çocuğun cesedi bulundu. Bu çocuklardan 2'si kaza sonucunda hayatını kaybetti. 8'i intihar etti. 1'i cinayet kurbanı oldu. Bu nedenle evden kaçan çocuğun bulunması, çocuğun geceyi sokakta geçirmemesi çok çok önemli.''