Hizbullah'tan IŞİD mesajı

Hizbullah'tan IŞİD mesajı

Lübnan'daki Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah, bir televizyon kanalında konuşma yaptı. Nasrallah, "Herkes bizim, bölge halklarını tehdit eden, öldüren, insan kesen IŞİD ve benzeri tekfirci örgütlere karşı olduğumuzu biliyor ancak biz, ilkesel olarak Suriye'de gerek rejime gerekse tekfirci örgütlere dış müdahaleye karşıyız" diyerek, Lübnan'ın ABD öncülüğünde kurulan koalisyonda yer almasını istemediklerini belirtti.

"TERÖRİZMİN TEMEL KAYNAĞI ABD'DİR"

"Bu dünyadaki terörizmin temel kaynağı ve anası ABD'dir. ABD, Siyonist terör devletinin de en büyük destekçisidir" ifadelerini kullanan Nasrallah, "Dolayısıyla ABD'nin teröre karşı bir koalisyonun başında yer alması gayri ahlakidir. Biz de böyle bir koalisyonda yer almayız" diye konuştu.

"SIĞINMACILARI KORUYUP GÖZETİYORUZ"

Lübnan'daki Suriyeli sığınmacılar konusuna da değinen Nasrallah, "Teröristlerin işlediği suçlar, masum Suriyeli sığınmacılara mal edilemez" ifadesini kullandı. Mülteciler için ellerinden gelen her türlü çabayı sarfettiklerini dile getiren Nasrallah, "Sığınmacıları biz koruyup gözetiyoruz" dedi. Nasrallah, direniş hareketlerinin mukavemetini ve İsrail'le sağlanan ateşkesi "İsrail'in açık ve gizli bütün planlarını boşa çıkaran bir zafer" şeklinde nitelendirerek, Filistin halkını tebrik etti.