Hollanda'dan Rusya'ya domatesli protesto İZLE

Rusya'nın Avrupa Birliği ülkelerinden gıda ithalatını yasaklaması üzerine Hollandalı Üreticiler ambargoyu "domates savaşıyla" protesto etti.

2 BİNDEN FAZLA KİŞİ SATILMAYAN DOMATESLERİ BİRBİRİNE FIRLATTI

İki binden fazla kişi, üreticilerin satamadığı 200 bin domatesi birbirlerine atarak eğlendi. Kalabalığın odağında Rusya'nın AB ülkelerine uyguladığı gıda ambargosu vardı.

DOMATES SAVAŞINDAN GÖRÜNTÜLER

Hollanda'da Rusya'ya domatesli protesto İZLE

Hollanda'dan Rusya'ya domatesli protesto İZLE

İSPANYA'DAN ESİNLENİLDİ

Rusya'nın ambargosunu protesto etmek için düzenlenen etkinlikte, çiftçilerin ürünlerini satamadıkları için büyük sorun yaşadıkları belirtildi. Etkinlik, İspanya’nın Bunol kasabasındaki geleneksel domates savaşından esinlenerek gerçekleştirildi. Hollandalıların yanı sıra çok sayıda turistin de katıldığı etkinlik için, Dam Meydanı’nda özel alan oluşturuldu.

Hollanda'dan Rusya'ya domatesli protesto İZLE

KATILIMCILARDAN 15 EURO GİRİŞ ÜCRETİ ALINDI

Çevre halkı, esnaf ve turistlerin olumsuz etkilenmemesi için domates savaşının yapıldığı alanın etrafı özel setlerle çevrildi. Katılımcılardan 15’er Euro giriş ücreti alınırken, toplanan para ambargodan zarar gören üreticilere verilecek.

RUSYA TÜRKİYE'DEN ALACAK

Hollanda’da üreticilerin ambargodan dolayı 2 milyar Euro’ya yakın zarar edecekleri tahmin ediliyor. Rusya Avrupa Birliği ülkelerine gıda ambargosu uygulamış, domates ve yumurta gibi birçok gıdayı Türkiye'den alma kararı almaştı.

Hollanda'dan Rusya'ya domatesli protesto İZLE