Hollande'dan ilk açıklama: Düşünce özgürlüğüne saldırı

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Fransa'nın başkenti Paris'teki haftalık mizah dergisi Charlie Hebdo gazetesinin binasına yapılan saldırıda 12 kişinin hayatını kaybettiğini söyledi.

Olay yerine giderek açıklama yapan Hollande, mizah dergisine yapılan saldırıyı şiddetle kınadı ve olayın kesinlikle bir terör saldırısı olduğunu belirtti.

Paris'te mizah dergisine saldırı

"FRANSA ÖZGÜRLÜKLER ÜLKESİ"

Hollande, Fransa'nın "özgürlükler ülkesi olduğu için böyle bir saldırı yaşadığını" dile getirerek, ülke olarak büyük bir şok içinde olduklarını kaydetti.

Hollande'dan ilk açıklama: Düşünce özgürlüğüne saldırı

Hollande'dan ilk açıklama İZLE

DİNLERLE İLGİLİ ALAYCI KARİKATÜRLER

Charlie Hebdo dergisi, Papalık, Hristiyanlık, Yahudilik, İslamiyet ve diğer inançlara; ayrıca kutsal kabul edilen değerlerle ilgili alaycı karikatürlere yer veriyor.

Hollande'dan ilk açıklama: Düşünce özgürlüğüne saldırı

Derginin son sayısının kapağında Hz. İsa ve Meryem Ana'yı aşağılayan bir karikatür yer alıyordu.

"HAKARET ETMİYORUZ"

Charlie Hebdo, Hz. Muhammed'in hayatını çizgi roman haline getirmişti. Fransa'da satışa çıkan derginin içeriğinde Hz. Muhammed'e karşı alay ve küçük düşürme olmadığını ifade eden derginin yayıncıları, İslam dininin bilinirliğini artırmayı hedeflediklerini açıklamıştı.

MERKEZİ ATEŞE VERİLMİŞTİ

Fransız mizah dergisi Charlie Hebdo, Kasım 2011'de "Hz. Muhammed" karikatürleri yayımlamış, ardından başlayan protesto gösterilerinde derginin editoryal işlerinin yürütüldüğü Paris'teki merkezi ateşe verilmişti.

Dergi buna rağmen, 19 Eylül 2012'de bu kez Hz. Muhammed'e hakaret içeren karikatürler yayımlamış ve pek çok ülkede büyük tepkilerle karşılaşmıştı.