Hükümetten Uzan davasına ilişkin ilk açıklama

Hükümetten Uzan davasına ilişkin ilk açıklama

ENERJİ ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Uzan ailesinin kaybettiği Libananco davası ile Türkiye'nin önemli bir hukuk zaferi kazandığını belirterek, "Türkiye böyle bir sülük ve kamburdan kurtulmuştur. Kangren olmaya yüz tutmuş kol, kesilip atılmıştır. Devlet içinde devlet olmaya çalışmanın, kural tanımayanlar, güçlü Türkiye Cumhuriyeti'nin karşısında ezilmiş olmasını gördük" dedi.

TATİLDE BASIN TOPLANTISI DÜZENLEDİ

Bolu'nun mesire yeri Gölcük'teki Devlet Konukevi'nde ailesiyle birlikte tatil yapan Bakan Taner Yıldız, bugün Karacasu Beldesi'nde bulunan Gazella Otel'de, Uzan ailesinin Türkiye aleyhine açtığı Libananco davasının sonuçlanmasıyla ilgili olarak basın toplantısı düzenledi. ABD'de Uluslararası Anlaşmazlıkları Çözüm Merkezi'nde 6 yıldır süren Libananco davasının sonuçlandığını hatırlatan Taner Yıldız, şöyle dedi:

Danıştay bizi haklı görmüştü. Şimdi uluslararası hukuk da bizi haklı buldu. Enerji Bakanlığı bu süre içinde enerjisinin yarısını, tabirimi mazur görün, 'Türkiye'yi emmek isteyen sülüklerle' mücadele ederek geçirdi.

Cem Uzan davayı siyasi amaç için kullandı. Bu kadar organize bu kadar sahtecilikle, sahtecilik benim ifadem değildir, hileli evrak kullanmak ve suistimal yapmakla ilgili belgeler tespit edildi.

"KANGREN OLAN KESİP ATTILAR"

Vatandaşımız başına kişi başına düşen milli gelirini hemen hemen tamamını isteyen bir davaydı bu. Temyiz yolu da vardır, ama biz bu aşamada başta tahkim kuruluna teşekkür ediyoruz. Sağduyularından dolayı. Bu, uluslararası soygun tarzında düzenlenmiş bir yapıydı. Buna onlar da göz yummadılar.

SÜLÜKTEN KURTULDUK

Son dava faizleriyle birlikte 17-18 milyar dolar talep edilen bir davaydı. Ben bu davada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.

6 yıldan beri yüzde 50 işimizi bu davaya vermişiz. Yapacağımız birçok işten fedakarlık yapıp bu davayla ilgilenmişiz.

Türkiye böyle bir sülükten, kamburdan kurtulmuştur. Kangren olmaya yüz tutmuş bir kol kesilip atılmıştır.

Bu dava uluslararası hukuk alanında Türkiye'nin kazandığı bir başarıdır.