Hülya Avşar'ın kürkünü protesto ettiler

Hülya Avşar'ın kürkünü protesto ettiler

Dün gece (2 Ocak, Salı) sosyal medya da bir araya gelen kürk karşıtı pek çok insan, Hülya Avşar'ın facebook sayfasını ziyaret ederek Prada'dan satın aldığı 20 bin liralık kürkü protesto etti.

Hülya Avşar'ın ablasının doğum gününe denk gelen sayfa ziyareti, oldukça farklı sahnelere sebep oldu. Bir yandan doğum günü kutlamaları yapılırken bir yandan kürk cinayettir mesajları ile yaşam hakkı savunuldu.

Özel bir markadan 20 bin liralık kürk aldığı iddialarını yalanlamayan Hülya Avşar, 'Size yalan söylemek istemem ancak bu konuları da konuşmak bana göre değil'' dedi.

Bu açıklamanın ardından Hülya Avşar'a tepkilerini göstermek isteyen pek çok kişi Avşar'ın sayfasına girerek: "Güzellik için kürke ihtiyacın yok", "Vicdanı olan kimse kürk giymez", "Kürk hem cinayet, hem de duyarsızlığın görgüsüzlüğün, bilinçsizliğin ve cehaletin sembolüdür" tarzında protestolar, yorumlar yaptılar.

''KÜRK GÖRGÜSÜZLÜĞÜN SEMBOLÜDÜR''

Hayvan Hakları Aktivistleri tarafından yapılan açıklamada "Kürk cehaletin, görgüsüzlüğün, bilinçsizliğin ve duyarsızlığın sembolüdür. Toplum tarafından takip edilen bir sanatçının bu şekilde kürk giymeye özendirmesini kınıyoruz. Seçenekler bu kadar fazlayken kimsenin başka bir canlının derisine ihtiyacı yok. Hülya Avşar, kürkünü giymeden önce "kürk nasıl elde edilir" videolarını izlemesini istiyoruz." dedi.

Saat 22:00 ile 23:00 arasında yapılan sanal eylem sonunda, yorum yapan facebook kullanıcıları sayfadan engellenmiştir.

Hülya Avşar'ın facebook sayfasını 300.000'den fazla kişi takip ederken, 40.000'e yakın kişi tarafından da yorumlandığı görülüyor.