Hürriyet'in Twitter'a kapatma kararı yalanı

Twitter, mahkeme kararıyla gizli tutanakları paylaşan hesapları engelledi. Hürriyet, "Twitter ve Facebook'a kapatma kararı" diye manşet attı.

Hürriyet'in Twitter'a kapatma kararı yalanı

Hürriyet'in Twitter'a kapatma kararı yalanı

Cemaat, twitter hesaplarından "MİT tırlarının Adana’da durdurulmasına ilişkin tutanakları" sızdırdı.

TWİTTER ENGELLEDİ

Twitter, söz konusu hesapları buzlayarak engelledi.

Ardından RTÜK, bu gizli belgelerin mahkeme kararıyla "yazılı görsel ve internet medyasında tutanaklara ilişkin her türlü yayının yapılmasının yasaklandığını" duyurdu.

HÜRRİYET'TEN YALAN MANŞET

Fakat Hürriyet bu haberi manşetten "Facebook ve Twitter için kapatma kararı" şeklinde görerek yine kamuoyu oluşturma gayretine girdi. Haberin içeriğinde ise söz konusu hesap engellendiği için, Twitter ve Facebook'un kapatılmayacağı yazıldı.

ZAMAN DA GECİKMEDİ

Hürriyet'in hemen ardından Zaman gazetesi de sanki Facebook ve Twitter kapanıyormuş gibi manşet attı.

Hürriyet'in Twitter'a kapatma kararı yalanı

FACEBOOK - TWİTTER KAPANMAYACAK

Hürriyet'in saatlerdir kamuoyunu yönlendirmeye çalıştığı haberin aslı şu. MİT tırları olayındaki tutanakların Twitter ve Facebook'ta yayınlanması üzerine bu sosyal ağlardan söz konusu içeriğin kaldırılması talep edildi. Facebook ve Twitter URL'leri kaldırdı, içerikleri temizledi.