İbrahim Kalın'ın yeni kitabı Varlık ve İdrak

İbrahim Kalın'ın yeni kitabı Varlık ve İdrak

Recep Tayyip Erdoğan'ın en yakınında yer alan, başbakan olduğu dönemde başdanışmanlığını üstlenen İbrahim Kalın, Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı ve Cumhurbaşkanlığı Sözcülüğü görevine getirildi.

CUMHURBAŞKANLIĞI SÖZCÜSÜ OLDU

İbrahim kalın geçtiğimiz günlerde ilk brifingini de verdi, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Şimdi ise İbrahim Kalın'ın yeni kitabı piyasaya çıktı. Varlık ve İdrak adıyla basılan kitap Klasik Yayınları'ndan temin edilebilir.

İbrahim Kalın daha önce de Akıl ve Erdem, İslam ve Batı adlı kitapları yazmıştı.

İSLAM VE FELSEFE UZMANI

Felsefe, İslam düşüncesi ve uluslararası ilişkiler gibi alanlarda uzmanlaşan Dr. Kalın’ın; İslam felsefesi, İslam-Batı ilişkileri ve Türk dış politikası üzerine yayımlanmış kitap ve makaleleri bulunmaktadır.

İbrahim Kalın'ın yeni kitabı Varlık ve İdrak

MOLLA SADRA VE BİLGİ MESELESİ

İbrahim Kalın'ın Molla Sadra ve bilgi meselesine yönelik enfes tahlili, bu son derece önemli düşünür ve mesele bakımından gerçekten çığır açıcı nitelikte. Kalın, İşraki düşünceyle alakalı açıklamaların anlaşılmasını güçleştiren teknik jargondan mümkün olduğunca kaçınarak, Molla Sadra'nın meşgul olduğu bağlamı açık ve anlaşılır bir biçimde ortaya koyuyor.

İbrahim Kalın'ın yeni kitabı Varlık ve İdrak

AKIL VE ERDEM 3. BASKIYI YAPTI

Bu arada İbrahim Kalın'ın daha önce yazdığı Akıl ve Erdem 3. baskıyı yaptı.

Bir tarafta sağlam ve derin kökleri olan ve böylece dünyada bir var-olma noktası merkezi bulunan, diğer tarafta açık ufuk perspektifiyle dünyaya bakan ve yeni imkanlara kapı aralayan bir özne olmak mümkün müdür? Bu soru, elinizdeki çalışmanın temel sorunsallarından birini oluşturuyor. Bir yanda dünyayla entegre olmak ve modernleşmek adına kendi varlığına sırtını dönmek, öte yanda kendi olmak adına her şeyi ötekileştirmek ve küçük milliyetçiliklere hapsolmak, Türk modernleşmesinin ürettiği sonuçlardan biri. Küreselleşme ve çoğul-modernite çağında Türkiye bu yüklerinden kurtulmaya çabalıyor. Akıl ve Erdem, modernitenin ve aydınlanmanın temel iddialarını sorgularken, bunların Türkiye tecrübesinde tekabül ettiği yeri tespit etmeye çalışıyor ve mevcut ikilemlerin yerine "biz ve onlar" gibi yeni dikotomiler inşa etmektense, moderniteyi de aşan bir varolma ve düşünüş biçiminin imkanlarını araştırıyor.

İBRAHİM KALIN KİMDİR