İçişleri Bakanlığı'ndan 17 şehit açıklaması

İçişleri Bakanlığı'ndan 17 şehit açıklaması

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, 17 askerin şehit olduğu helikopter kazasıyla ilgili olarak, ''Metal yorgunluğu asla söz konusu değildir. Bu tür araçlar belli bir ömre göre çalıştırılmaktadır'' dedi.

Milletvekillerinin sorularını yanıtlayan Bakan Şahin, 17 askerin şehit olduğu helikopter kazası ile ilgili olarak şunları söyledi:

"METAL YORGUNLUĞU SÖZ KONUSU DEĞİL"

''Bu kaza herkesi üzmüştür. Bu kaza haberinin 10 Kasım gününe rastlaması üzüntümüzü daha da artırdı. Helikopterler her alanda, güvenlik hizmetlerinde, askeri hizmetlerde, sağlık hizmetlerinde kullanılan araçlardır. Helikopterlerin ve uçakların sivil taşımacılık da dahil, bakım şekli son derece katı kurallara tabi olarak gerçekleşmektedir. Metal yorgunluğu gibi bir husus asla söz konusu değildir. Zira bu tür araçlar belli bir ömre göre çalıştırılmaktadır. Bu araçların parçaları yıpranmamış olsa bile, saati, süresi gelince otomatik olarak değiştirilmektedir. Kaza, helikopterin teknik özelliğinden değil, maalesef pilotaj ve hava şartlarına bağlı olarak gerçekleşmiştir. Nihai sebebini şu anda açıklamamız mümkün değil, bu kaza kırım raporunda ortaya çıkacaktır. Üzüntümüz çok büyüktür.''

Şahin, Başbakan Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, kuvvet komutanları ve bazı bakanlarla birlikte Diyarbakır'daki törene katıldıklarını belirterek, ''İktidar ve muhalefetin törene birlikte katılımının, acıları dindirmesi mümkün değil ama acıları azaltan bir etkisi olmuştur. İnşallah bu tür kazalar bir daha tekrarlanmaz'' dedi.

BAHÇELİ "METAL YORGUNLUĞU VAR" DEMİŞTİ

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Siirt'te 17 askerin şehit olduğu S-70 Sikorsky helikopterlerin "Metal yorgunu ve uçuş saatlerini doldurmuş olmalarının felaketlere davetiye çıkardığını" söylemişti.