İHH’dan Arakan’a acil yardım
ensonhaber.com

Güneydoğu Asya ülkesi Myanmar'da Müslümanların çoğunlukta olduğu Arakan'daki çatışmaların yeniden alevlenmesi üzerine, binlerce kişi kaçarak Bangladeş sınırına doğru yığıldı.

İHH’dan Arakan’a acil yardım

İHH YARDIM MALZEMESİ ULAŞTIRDI

Bangladeş polisi ise, sınırı geçmek isteyen Arakanlı Müslümanları (Rohingyalar) geri çeviriyor. İHH İnsani Yardım Vakfı, acil yardım faaliyetleri kapsamında dünyanın dört bir yanındaki mağdur ve mazlumlara gıda, giyecek ve diğer temel ihtiyaç malzemelerinin dağıtımını sürdürüyor. Son olarak yıllardır zorlu hayat şartları ile ve çatışmalarla mücadele eden Arakan halkına acil gıda malzemesi ulaştırıldı. Yardımlardan Bangladeş’e sığınan bin Arakanlı aile istifade etti.

İHH’dan Arakan’a acil yardım VİDEO

İHH’dan Arakan’a acil yardım

EVLER, CAMİLER, OKULLAR YIKILIYOR

Buthidaung, Maungdaw ve özellikle Rathedaung bölgelerinde Rohingyalı Müslümanlara ait 700’den fazla ev, cami, Kuran kursu - medrese, okul ve dükkân yakıldı. 35’e yakın köyden insanlar can güvenliği için köyleri terk edip dağlık bölgelerde sığınmış durumda. Maundaw, Buthidaung ve Rathedaung’da Myanmarlı askerler tarafından Müslümanlara kaşı operasyonlar halen devam etmekte. Myanmar ordusu geçen Ekim ayında bölgede büyük bir operasyon başlatmış, onbinlerce Arakanlı Müslüman kaçarak Bangladeş'e sığınmaya çalışmıştı. Arakan'da 1 milyondan fazla Rohingyalı Müslüman yaşıyor.

İHH’dan Arakan’a acil yardım

İHH Arakanlı ailelere yardıma başladı Myanmar'dan Bangladeş'e göç etmek zorunda kalanlardan bin'e yakın Arakanlı Rohingya aileye acil gıda dağıtımı yapıldı. Ayrıca her aileye 15 dolarlık bir nakdi yardımda bulunuldu.

Nüfusun çoğunluğunun Budist olduğu Myanmar'daki Müslümanlar, vatandaşlık da dahil olmak üzere birçok temel hakka sahip değil.

İHH’dan Arakan’a acil yardım

İHH, bölgede Arakanlı Müslümanlara yardımlarını düzenli olarak sürdürüyor. Önümüzdeki günlerde İHH ekipleri kurban çalışmaları ve acil yardım çalışmaları kapsamında bölgede yardımlarını artıracak.

SİZ DE ARAKAN'A DESTEK OLABİLİRSİNİZ

Arakan'a 5 liralık yardım için 3072'ye ARAKAN yazıp yollayabilirsiniz.

Daha cömert bağışlar için https://www.ihh.org.tr/bagis/arakan adresinden kolayca işlem gerçekleştirebilirsiniz.

ACİL İHTİYAÇ LİSTESİ

-Gıda malzemeleri

- İlaç ve Tıbbı malzeme

- Branda

- Çocuk maması

- Elbise

- Hijyen ve yaşam malzemeleri