
Kış mevsiminin vazgeçilmez içeceği ıhlamurun fiyatı astronomik derecede arttı. Çanakkale’nin Biga, Çan, Yenice ilçelerinde yetişen ıhlamurun kilosu 150 TL’ye yaklaştı.
Toplamasının zorluğu, ihracatın artması ve ıhlamur azalması sebebiyle fiyatların anormal derecede arttığını söyleyen satıcılar şaşkına döndü.
GEÇEN YIL 60 LİRAYDI
Çanakkale’de baharatçılık yapan Hasan Aksoy, geçen yıl 60 TL’den satılan yaprak ıhlamurun 100 TL’ye, çiçek ıhlamurun ise 120-150 TL’ye satıldığını söyledi.
Fiyatların fahiş artışını ıhlamur toplamanın zorluğuna bağlayan Aksoy, “Ihlamurun ağaçtaki ömrü kısa. Toplaması çok zor. Tahminime göre yurt dışına satışı da arttı. Artık eskisi gibi bol da bulunmadığından fiyatları astronomik derecede yüksek. Şu an 100 TL ile 120-150 TL arasında satmaya başladık” dedi.