İhsan Özkes CHP'den istifasıyla ilgili konuştu
AA

ilhan özkes

İlhan Özkes, istifasına ilişkin AA muhabirinin sorularını yanıtladı. İstifa kararında herhangi bir değişiklik olmadığını, dilekçesini CHP Genel Merkezine ve Meclis Başkanlığına gönderdiğini ifade eden Özkes, gerekçesine ilişkin ortaya atılan iddiaları da basından takip ettiğini söyledi.

45 DAKİKA GÖRÜŞTÜLER

Genel Merkez yönetiminden, Parti Meclisi üyeliğinden istifa etmesi yönünde talep geldiği ve bunun üzerine istifa kararı aldığı yönünündeki iddiaların tamamen asılsız olduğunu belirten Özkes, "Ben Genel Başkanımızla 45 dakika kadar oturdum, konuştum, görüştük bazı konuları. Fakat asla Parti Meclisi ile alakalı bir durum telaffuz edilmediği gibi ima dahi edilmedi" dedi.

KILIÇDAROĞLU İKNA EDEMEDİ

İstifa niyetini ve buna ilişkin gerekçelerini aktardığında, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun sorunların çözümünde sabırlı olmasını istediğini kaydeden Özkes, "İstifamı asla istemedi. Ben istifa sinyallerini verdiğimde istifa etmememi ifade eden cümleler kullandı" değerlendirmesinde bulundu.

YARIN AÇIKLAMA YAPACAK

Özkes, istifasının gerekçesine ilişkin yarın bir açıklama yapmayı planladığını bildirdi.

İSTİFA BASKISI İDDİALARI

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun Parti Meclisi (PM) yedek üyelerinin ilk sırasında yer alan Hakkı Süha Okay’ın PM’ye alınması için İhsan Özkes’in istifasını istediği, kurultayda en yüksek oyu olan Özkes’in de bu talebe kızarak partiden istifa ettiği iddia edilmişti.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)