IKBY'den Bağdat'a ret
ensonhaber.com

Başbakan İbadi yönetimindeki Bağdat, dün gümrük memurlarını sınır kapılarının Kuzey Irak yönetiminden teslim alınması için göndermişti.

BARZANİ YÖNETİMİ REDDETTİ

Havalimanları ve sınır kapılarının Irak yönetimine teslim edilmesi için 3 gün süre verilen Kuzey Irak, bugün cevabını verdi ve Bağdat'ın taleplerini reddetti.

BAĞDAT, ULUSLARARASI UÇUŞLARI YASAKLADI

Hemen karşılık veren Bağdat, Kuzey Irak'a uluslararası uçuşları yasakladı. Lübnan Havayolları Irak'ın kararına uyacağını duyurdu.

IKBY'den Bağdat'a ret

3 GÜN SÜRE VERİLMİŞTİ

Bağdat yönetimi IKBY'ye kamu alanları ve havalimanlarının merkezi yönetime teslim edilmesi çağrısında bulunmuş, herhangi bir hamleden önce de Erbil yönetimine 3 gün süre tanımıştı.

IKBY'den Bağdat'a ret

IRAK MECLİSİ'NDEN KERKÜK HAMLESİ

Irak parlamentosu, Irak devlet televizyonunda yer alan habere göre Başbakan Haydar Abadi'ye Kürt Bölgesel Yönetimi'nin hakim olduğu Kerkük'e asker konuşlandırması ve Kerkük'ün petrol sahalarının kontrolünü ele almasını talep etti.

SINIR KAPISI GİRİŞİMİ

Bağdat yönetimi, dün de Habur Sınır Kapısı'nın karşısında bulunan İbrahim Halil Gümrük Kapısı'nın alınması konusunda adım atmıştı.

Irak Türkmen Cephesi Genel Başkanı Erşat Salihi; "Bağdat yönetimi, Habur'un karşısındaki İbrahim Halil Gümrük kapısını IKBY' den teslim almak üzere 41 memurunu görevlendirdi." açıklamasıyla bu adımı duyurmuştu.