İlk Türk Savaş Gemisi Heybeliada

İlk Türk Savaş Gemisi Heybeliada

İstanbul Tuzla Tersanelerinde Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ile 50 yerli firma tarafından ortaklaşa yapılan ilk Türk Savaş Gemisi 'Heybeliada', kapılarını A Haber'e açtı.

İlk Türk Savaş Gemisi Heybeliada

İlk Türk Savaş Gemisi Heybeliada

TEHLİKELER ÖNCEDEN TESPİT EDİLEBİLİYOR

Heybeliada'nın kalbini oluşturan Savaş Harekat Merkezi'nde seyir subayları en ufak gelişmeleri bile elektronik ekranlardan anbean takip ederken, gelebilecek tehlikeler önceden tespit edilebiliyor. Oluşturulan radar sistemi sayesinde de Heybeliada'nın radara yakalanma riski en aza indirilebiliyor. Personelin güvenli ve rahat seyir edebilmesi için ise gemide dinlenme salonları ve ev ortamını aratmayacak yatakhane bölümleri bulunuyor. Bunun dışında ilk milli savaş gemisi Heybeliada'nın vurucu gücü ise oldukça yüksek özellikleri barındırıyor. Gemide verilecek harekat görevlerini icra edebilmek için; Hava, su üstü, su altı ve elektronik harp maksatlı gelişmiş hedef arama ve takip sistemleri, Su üstü ve hava hedeflerine karşı güdümlü mermi ve top sistemleri, su altı hedeflerine karşı torpido sistemi, elektronik destek ve lazer ikaz sistemi ile RF/lazer çıkış yapan radar güdümlü mermiler tespit imkanı ve ileri teknoloji muhabere sistemleri bulunuyor.

TAHRİP GÜCÜ YÜKSEK FÜZELER

Gemide görevli seyir subayları gazetecilere gemiyi gezdirirken detaylı bir şekilde gemiyle ilgili özellikler hakkında bilgi verdi. Üzerinde bir de helikopter pisti bulunan Heybeliada F 511 ayrıca 30 deniz mili hıza ulaşabilme yeteneğine de sahip bulunuyor. Heybeliada F 511 güverte kısmındaki tahrip gücü yüksek füzelerle de düşmana korku veriyor.