İmralı görüşmelerinin perde arkası

İmralı görüşmelerinin perde arkası

ENSONHABER.com / ÖZEL HABER   BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, vekiller Sırrı Süreyya Önder ve Altan Tan'dan oluşan BDP heyeti, 5 saatlik görüşmenin ardından İmralı'dan döndü. Ankara'nın EN ÖZEL KALEMİ size İmralı görüşmelerinin perde arkasını açıklıyor. Öcalan BDP'lilerin İmralı Cezaevi'nde  yaptığı görüşmeden sonra ne mesaj verdi? Pervin Buldan, Sırrı Süreyya Önder ve Altan Tan'ın 5 saati aşkın süren görüşmelerinde Öcalan BDP'lilere bugüne kadar duymaya alışık olmadığımız türden mesajlar verdi. Oldukça keyifli geçen ve zaman zaman esprilerin de yapıldığı görüşmede Öcalan, şunları söyledi:

"İLK ADIMI PKK ATSIN"

Barış sürecinin ilk adımı Örgütten (PKK) gelmeli. Örgüt elindeki kaymakamı, askerleri ve diğer tutsakları serbest bıraksın. Karşılıklı iyi niyet ortamında diğer adımlar da kendiliğinden gelir.

ANAYASAYA ATIF

 Sorunun çözümünde yeni Anayasa çalışmaları kilit rol oynuyor. Anayasa'da Kürtler'in hakları konusunda asla geri adım atmayın. Kürtçe eğitim, Kürt vatandaşlığı, Kürtler'in hakkıdır.

"BARIŞI GÖRÜRÜM"

Benimle görüşen MİT yetkilileri çok samimiydi. Devletin sorunun çözümü için burada samimi ve kararlı olduğuna inanıyorum. Provokasyon olmazsa barışı görürüm. Barışı görmek istiyorum.

"PROVOKASYON OLMASIN"

 Karadeniz gezisi gibi gereksiz çıkışlara ve provokasyonlara açık işlere girmeyin. Ortamı germeyin. Kavgacı üslup sergilemeyin. Üslubunuza dikkat edin, devletle kavga etmeyin.

"ARANIZDA BİRLİK SAĞLAYIN"

Süreç iyi niyetli ve olumlu. Kendi aranızda da bir söylem birliği olsun. Süreci, kişisel hırslara ve ikbal beklentilerine kurban etmeyin. Bu Kürt halkının geleceğidir.