İncir çekirdeği filmi yolda kayboldu

Yönetmenliğini ve senaristliğini Selda Çiçek'in yaptığı başrollerini Özgü Namal ile Derya Durmaz'ın paylaştığı 'İncir Çekirdeği' adlı filmin orijinal pozitif kopyası Fransa'daki Festival Fransa Asya Sineması Film Festivali (International des Cinemas d'Asle)'ne gönderilmek üzere kargoya verildi, ancak paket yerine ulaşmadı. Filmden ödül bekleyen yapım şirketi de orijinal kopyanın kaybolmasından sorumlu tuttuğu Fedex Express Kargo'ya maddi ve manevi tazminat davası açtı.

Fransa'daki festivale katılabilmesi için Türkçe seslendirmeleri ve İngilizce alt yazıları bulunan filmin pozitif kopyalarına ayrıca masraf yapılarak Fransızca alt yazılar da eklenmişti. 2009 yılında vizyona giren filmi dünya çapında tanıtmak isteyen film şirketi, uluslararası film festivallerine başvurdu. Ancak pozitiflerin kaybolması nedeniyle film, Fransa'daki festivalin yanı sıra İstanbul Film Festivali ve Hindistan Uluslararası Kadın Film Festivali'ndeki yarışmalara da katılamadı. Fransa Asya Sineması Festivali'nin resmi taşımacı şirketi olan Fedex Express firmasının sorumluluğu dahilinde filmin pozitiflerinin kaybolması üzerine Fransız yetkililer de harekete geçti. Çiçek yapım şirketi ile irtibata geçen festival yetkililerinin de durum tespitinden sonra kargo firmasına dava açacakları öğrenildi.

HÜZÜNLÜ BİR AŞK ÖYKÜSÜ
Çekimleri Mardin'de gerçekleştirilen film, Batman'da yaşanan gerçek bir hikayeden yola çıkılarak senaryolaştırıldı. Olaylar, bir mayına basarak hayatını kaybeden sevgililerin hikayesi ekseninde başlıyor. Ablasının kocasıyla evlendirilen bir kadının hüzünlü öyküsü ile film, hayatın içindeki kadınlara yerel açıdan yaklaşarak hayata dair bir anlatıyı umutla yansıtıyor.