İngiliz basını: Kafa kesen IŞİD'li Beatles üyesi

İngiliz basını bugün, geçtiğimiz günlerde ABD'li gazetecinin kafasını kesen IŞİD'linin İngiliz olduğu iddialarını yazdı. İngiliz basınına göre ABD'li gazetecinin kafasını kesen militan, İngiliz istihbarat servisleri MI5, MI6 ve SAS Komandoları'nın başlıca hedefi olan ve The Beatles diye anılan gardiyan grubuyla bağlantılı bir İngiliz.

İngiliz basını: Kafa kesen IŞİD'li Beatles üyesi

''THE BEATLES ADLI GARDİYAN GRUBUYLA BAĞLANTILI''

Times gazetesi "Gardiyan John için av" manşetini atmış. Gazete Foley'nin başını kesen militanın İngiliz istihbarat servisleri MI5, MI6 ve SAS Komandoları'nın başlıca hedefi olduğunu yazıyor.
Gazete videoda görülen militanın IŞİD içinde dört Pakistan kökenli İngiliz vatandaşlarından oluşan ve "The Beatles" diye anılan gardiyan grubuyla bağlantılı olabileceğini yazıyor.

Times, daha önce IŞİD tarafından rehin tutulan ve daha sonra serbest bırakılan bir rehinenin videodaki militanın sesini John adıyla bilinen bir gardiyana benzettiğini belirtiyor.

MİLİTAN MÜZAKERECİYDİ

Guardian da manşet haberinde benzer bilgiler veriyor ve Londra aksanıyla İngilizce konuşan militanın IŞİD'in Türk yetkililere teslim ettiği 11 rehinenin fidye karşılığı serbest bırakılma müzakerelerinde IŞİD'in başlıca müzakerecilerinden biri olduğu yönünde bilgiler bulunduğunu yazıyor.

İPUÇLARI DEĞERLENDİRİLDİ

Daily Telegraph da FBI, MI5 ve Londra Emniyet Müdürlüğü Scotland Yard'ın Foley'nin başının kesildiği videonun militanın kimliği ve yeri hakkında birçok ipucu verdiğine inandığını yazıyor. Yüksek kaliteli malzemelerle çekilen videonun verdiği ipuçları arasında militanın ten rengi, boyu ve konuştuğu Londra aksanlı İngilizce'nin bulunduğu belirtiliyor.

FOLEY'E KÖTÜ DAVRANDILAR

Times'da Foley'le birlikte yedi ay geçirdikten sonra fidye karşılığı serbest bırakılan Fransız rehine Nicolas Renin'in ifadeleri yer alıyor. Renin Foley'nin ABD'li olması ve erkek kardeşinin Amerikan Hava Kuvvetleri'nde çalışması nedeniyle militanların kendisine özellikle çok kötü davrandığını anlatıyor.

Geçen Nisan'da serbest kaldıktan sonra ailesi ve arkadaşlarının Foley'nin serbest kalması için gereken fidyeyi bulmasını umduğunu söyleyen Renin, "Militanlar sabırsızlanıyordu. Foley'le geçirdiğimiz günler boyunca bu çok açıktı. Daha sonra ABD'nin bombardımanı bu noktaya gelişi hızlandırmış olmalı" diye konuşuyor.