İngiliz rockçı Sally Jones İŞİD'e katıldı

Geçmişte rock müzikle ilgilenen ve küçük bir grupta gitarist olarak konserlere çıkan Jones, daha sonra İslamiyeti seçti. İnternet üzerinden İngiliz vatandaşı cihatçı Cüneyt Hüseyin’le tanışan Jones, çocuklarını terk ederek Suriye’ye gitti.

İngiliz vatandaşı Sally Jones’un Irak Şam İslam Devleti’ne (IŞİD) katıldığı düşünülüyor. Yetkililer, din değiştirdikten sonra ‘Umm Hussain al-Britani’ adını alan IŞİD üyesi İngiliz kadının 52 yaşındaki Sally Jones olduğuna inanıyor.

İngiliz rockçı Sally Jones İŞİD'e katıldı

İngiliz rockçı Sally Jones İŞİD'e katıldı

TWİTTER'DA TEHDİT MESAJLARI YAYINLIYOR

IŞİD’in bir başka İngiliz üyesi Junaid Hussain ile evlendiği düşünülen Jones, son günlerde ‘Umm Hussain al-Britani’ ismiyle kullandığı kişisel Twitter hesabında Hristiyanlara yönelik tehdit mesajları yayınlamaya başladı.

Sally Jones’a ait olduğu düşünülen Umm Hüseyin el-Britani adlı Twitter hesabından “Siz Hıristiyanların tamamı kör bir bıçakla kafanızın kesilmesini hak ediyorsunuz” mesajı paylaşıldı.

"KOCAM KAFİRLERİ ÖLDÜRMEK İÇİN EĞİTİM ALIYOR"

Kişisel sosyal medya hesabından “Kocam kafirleri öldürebilmek için sürekli eğitim görüyor. Sakın üzülmeyin yakında dönecek” mesajını yayımlayan Jones, İngiltere medyasında geniş yer buldu.

DEVLET YARDIMI ALIYORDU

1990’lı yıllarda rock müzik yapmaya başlayan ve gençlik yıllarında başlayan müzik kariyeri mutlu sonla bitmeyen Jones, uzun bir süredir devlet yardımıyla çocuklarına bakabiliyordu.

İngiliz rockçı Sally Jones İŞİD'e katıldı