iOS 8 bugün kullanıcılara sunuluyor

iOS 8 bugün kullanıcılara sunuluyor

ENSONHABER.COM/DETAY HABER Geçtiğimiz hafta tanıttığı yeni iPhone 6 ve iPhone 6 Plus modelleriyle şu ana kadar en büyük ekranlı modellerini tanıtmış olan Apple, yeni işletim sistemini bugün saat 20.00'da kullanıcılara sunuyor.

MESAJLAR BÖLÜMÜ ARTIK TÜRKÇE ANLAYABİLECEK

Önemli değişikliklerin yapıldığı iOS 8’de en dikkat çeken özellik ise mesajlar bölümünün artık Türkçe dilini anlayabilmesi oldu. Böylece mikrofona basılı tutup konuştuğunuzda otomatik olarak anlayıp türkçe olarak yazılı bir metine dönüştürebilecek

İşte iOS 8 ile gelen yeni özellikler;

LAG SORUNU ÇÖZÜLDÜ

iOS'un geçmişteki en büyük sorunlarından birisi ve bildirimlere hızlı cevaplar verilememesi ve bildirimlerde oluşan lag sorunuydu. iOS 8 ile bu bildirim sisteminin daha etkili, hızlı ve kullanışlı çalışabilecek.

DAHA FAZLA PAYLAŞIM SEÇENEĞİ

Önceki iOS sürümlerinde sadece Apple’ın söylediği ortamlarda paylaşım yapabiliyor, diğer uygulamalar iOS sistemiyle entegre edilemiyordu. Ancak iOS 8 ile birlikte geliştiricilerin iOS 8 sistemine paylaşım seçeneği eklemesine izin verilecek.

AYARLANILABİLİR PARLAKLIK ÖZELLİĞİ

Daha önceki sürümlerde parlaklık ayarını sabit tutan Apple, yeni işletim sistemi ile parlaklık ayarını ayarlanabilir hale getirecek. Bu özellik sayesinde sarj sorunundan şikayet eden kullanıcılara kolaylık sağlanacak.

YENİ KLAVYELER KULLANIMA SUNULACAK

iOS 8 ile Swiftkey, Fleksy gibi Android sürümlerde kullanılan klavyeler artık Apple cihazlarında da kullanıma sunulacak. Android’de olduğu gibi kaydırarak yazma, hızlı yazım seçenekleri gibi özelliklerin de iOS 8 ile birlikte gelmesi bekleniyor.

DEVAMLI İLETİŞİM ÖZELLİĞİ

iOS 8 ile birlikte iPhone’unuz Mac’iniz ve iPad’inizi birbirine bağlayan bir iletişim merkezi olarak çalışabilecek. Mesajlarınızı ya da aramalarınızın kontrollerini Apple cihazlarınız ile Wi-Fi bağlantısı sayesinde kolayca yapabilecek.

WİDGETS ÖZELLİĞİ

Android’de bulunan widgets özelliğine benzer widgets özellikleri eklenecek. iOS 8 ile yine 3.parti uygulamaların widgetlarının burada bulunmasına yapılan kontroller dahilinde izin verilecek.

iOS 8 HANGİ CİHAZLARA YÜKLENEBİLECEK

iPhone 4, iPhone 4S, Iphone 5 iPhone 5S, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPad Mini, iPad Mini 2, iPad 2, iPad 3, iPad 4, iPad Air