iPad'in minisi geliyor

iPad'in minisi geliyor

Teknoloji dünyasındaki haberlere bakılırsa iPad'e minik bir kardeş gelmek üzere. 9,7 inçlik ekranı olan iPad'den daha ufak olacağı söylenen bu tablet bilgisayarın 7,85 inç genişliğinde olması bekleniyor.İlk olarak Fortune dergisinin yayımladığı habere göre Apple, 17 Ekim'de düzenleyeceği etkinlikte uzun zamandır beklenen 'iPad Mini' modelini tanıtacak. Wall Street Journal'da çıkan bir habere göre ise bu minik tabletin üretimine çoktan başlandı ve kasım ayından itibaren dünyanın belli başlı ülkelerinde satışa sunulacak. UkrainianiPhone adlı bir blogda ise iPad Mini'ye ait olduğu iddia edilen resimler yayınlandı. Aslında efsanevi CEO Steve Jobs daha küçük bir iPad üretilmesinin doğru olmadığını düşünüyordu. Ama Nexus 7 ve Kindle Fire gibi 7 inç ekran boyutlu tabletlerin gösterdiği satış başarısı Apple'ın fikrini değiştirmiş olabilir. Oldukça kullanışlı olan bu minik tabletler 199 dolardan başlayan fiyatlarla tüketicilerin cebine de hitap ediyor. Biz de, 'ateş olmayan yerden duman çıkmaz' diyerek, teknoloji dünyasının merakla beklediği bu cihazın ne gibi özelliklere sahip olabileceğini derledik:

Cihazın ismi şimdilik belli değil ama teknoloji dünyasının ona verdiği ad iPad Mini. Fakat elbette ki Apple, bu cihazı başka bir adla piyasaya sürebilir.

iPad Mini'nin 7,85 inçlik ekran genişliğine sahip olması ve mevcut iPad modelinden daha ince olması bekleniyor.

Cihazın arka kasası mevcut iPad gibi alüminyum olabilir. Ön yüzünde bir kamera ve Lightning bağlantı ucuna sahip olması bekleniyor.

Cihazın fiyatının 199 ile 299 Amerikan Doları arasında olacağı tahmin ediliyor. Aynı kulvardaki diğer rakiplerin fiyatı 199 dolardan başlıyor.

UkrainianiPhone blogunda yayınlanan resimlere bakılırsa iPad Mini'de 3G bağlantı mümkün olacak. Diğer rakipleri Nexus 7 ve Kindle Fire'da ise sadece Wi-Fi bağlantı var.

iPad Mini ekranının retina display özelliğine sahip olup olmayacağı şüpheli. Bundaki amaç, maliyeti ve dolayısıyla da satış fiyatını düşük tutmak. Ekranın 1024x768 çözünürlüğe sahip olacağı söyleniyor.

Amazon Kindle Paperwhite uzmanlardan tam not aldı

Geçtiğimiz günlerde satışa sunulan Amazon'un yeni e-kitap okuyucusu Paperwhite, teknoloji uzmanlarından tam not aldı. 6 inç genişliğinde ekrana sahip olan e-okuyucu, içten aydınlatma özelliği ile oldukça rahat bir okuma deneyimi sunuyor. Amazon'un geniş kitap seçeneklerinden yararlanmanızı da sağlayan bu cihaz, elektronik kitap meraklılarının ilgisini çekecektir. Cihazın 2 GB dahili hafıza özelliği var. Wi-Fi versiyonunun fiyatı 119 Amerikan Doları. Hem Wi-Fi hem de 3G özellikli olan ise 179 dolardan satışa sunuldu.