Irak'ta Sünniler Konferansı düzenlenecek
AA

abdülaziz

Alınan bilgiye göre, ülkenin farklı bölgelerinden ehlisünnet çizgisindeki 15 din adamı, düzenlenmesi planlanan "Sünniler Konferansı" adlı etkinliğin detaylarını ele almak ve terör örgütü IŞİD'in etkin olduğu yerlerdeki Sünni halkın sorunlarını görüşmek için Süleymaniye kentinde bir araya geldi.

Kürdistan İslami Hareket Partisi'nin ev sahipliğinde organize edilen toplantı basına kapalı gerçekleşti. Toplantı sonrası basına açıklamada bulunan İrfan Ali Abdulaziz, Sünni din adamları ile yapılan toplantının, kısa zamanda düzenlemesi planlanan konferans için bir ön hazırlık olduğunu söyledi.

Söz konusu konferansın tertip edilmesi için toplantıda yüksek bir komisyon kurulması kararı alındığını aktaran Abdulaziz, her türlü hazırlığın bu komisyonca yürütüleceğini bildirdi. Abdulaziz, henüz tarihi netleştirilmeyen konferansa Irak'ın farklı yerlerinden Sünni din adamlarının davet edileceğini kaydetti.

Irak'ta Musul, Enbar, Selahaddin gibi Sünnilerin çoğunlukta olduğu bölgeler, IŞİD'in kontrolünde bulunuyor. Devlet hizmetinin ulaştırılamadığı, elektrik, su, yakıt ve gıda sıkıntısının yaşandığı bu bölgelerdeki insani durum her geçen gün kötüye gidiyor. Uluslararası toplum, Musul ve diğer bölgelerin IŞİD'den kurtarılması için yerel Sünni halkın da güvenlik güçlerine destek vermesi gerektiğine işaret ediyor. IŞİD ise operasyonlardan korunmak için Musul ve elinde tuttuğu diğer kentlerin çevresine hendekler kazıyor.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)