İran'dan füze kalkanı açıklaması

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, bölge güvenliğinin yine bölge ülkelerince sağlanabileceğini belirterek, NATO'nun füze kalkanı planına ilişkin "ciddi kuşkular olduğunu" söyledi.

FÜZE KALKANI AÇIKLAMASI
İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ramin Mihmanperest, haftalık olağan basın toplantısında füze kalkanına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Sözcü Mihmanperest, ''NATO adına ele alınmakta olan çalışma, ABD'nin daha önce bölgeye yerleştirmek istediği, ancak başarısız olduğu plandır'' dedi.

''Bu maceranın arkasında şüpheli niyetler var'' diyen Mihmanperest, planla ilgili bölge ve İslam ülkelerinin endişelerinin söz konusu olduğunu ifade etti.

AMAÇ İSRAİL'İN ÇIKARLARINI KORUMAK
Füze kalkanı projesinin, "İsrail'in çıkarlarını korumaya yönelik olduğunu" ileri süren Mihmanperest, bölge ülkelerinin bu konuda uyanık olması gerektiğini söyledi.

Mihmanperest, projenin İran'a karşı olduğu iddialarına ilişkin ise ''Biz bölgede hiçbir ülke için tehdit değiliz. Bölgeyi asıl tehdit eden siyonist İsrail'dir'' dedi.

TÜRKİYE BİZİM DOSTUMUZ
Füze kalkanı sisteminin Türkiye'ye yerleştirilmesi planlarına ilişkin İran'ın tutumunun sorulması üzerine de Mihmanperest, ''Türkiye, bizim komşumuz ve dostumuzdur. Konuları irtibat, işbirliği ve istişareyle ele alıyoruz'' ifadelerini kullandı.