IŞİD'ten kaçan Kürtler Türkiye sınırına yığıldı

IŞİD Suriye’nin kuzeyinde gerçekleştirdiği saldırılar sonucu Türkiye sınırındaki 21 Kürt köyünü ele geçirdi. Saldırıların yoğunlaşması üzerine çoğunluğu kadın ve çocuklardan oluşan 3 bin kişilik Suriyeli ve Kürt bir grup Türkiye'ye geçmek için sınır hattında toplandı.

KAPI AÇILDI

SON DAKİKA: IŞİD'ten kaçan Suriyeli Kürtlerin Türkiye'ye geçmesine izin verildi.

IŞİD'ten kaçan Kürtler Türkiye sınırına yığıldı

AĞIR SİLAHLAR VE TANK KULLANIYORLAR

Kürtlerin yaşadığı Kobani kenti yakınlarında gerçekleştirilen saldırıda IŞİD militanlarının ağır silahlar ve tank kullandığını bildirdi.

IŞİD KÖYLERİ ELE GEÇİRDİ

Suriye İnsan Hakları Gözlem Örgütü kurucusu Rami Abdulrahman da köylerin IŞİD tarafından ele geçirildiğini doğruladı. Reuters’a telefonla bilgi veren Abdulrahman saldırıya çok sayıda IŞİD militanının katıldığını aktardı.

IŞİD'ten kaçan Kürtler Türkiye sınırına yığıldı

IŞİD'den kaçan Suriyeli Kürtler: Teşekkürler Türkiye İZLE

IŞİD'DEN KAÇAN SURİYELİLER TÜRKİYE SINIRINA YIĞILDI

Suriye’nin Telabyad ile Kobani ilçeleri arasındaki köylerde IŞİD militanları ile PKK’nın bu ülkedeki kolu olan PYD’nin silahlı kanadı YPG güçleri arasında çıkan şiddetli çatışmalardan kaçan yaklaşık 3 bin kişi, Türkiye sınırına yığılmaya başladı. Aralarında kadın ve çocukların bulunduğu kalabalık Suriyeli grup için asker sınır hattında zırhlı araçlarla güvenlik önlemi aldı.

İç karışıklığın sürdüğü Suriye’de IŞİD kontrolündeki Telabyad ile PYD kontrolündeki Kobani arasında bulunan Türkiye sınırındaki köylerde çatışmaların yeniden başlaması üzerine korkuya kapılan Suriyeliler, sınır hattına geliyor.

IŞİD'ten kaçan Kürtler Türkiye sınırına yığıldı

YAKLAŞIK 3 BİN SURİYELİ SINIRA GELDİ

Çatışmaların yoğunlaştığı köylerden traktör veya yaya olarak kaçan Suriyeliler, Suruç’un Dikmetaş Köyü yakınlarında bulunan sınır hattında toplanmaya başladı. Sabahın erken saatlerinden itibaren sınır hattında gelen yaklaşık 3 bin Suriyeli için 3’üncü Hudut Karakolu Komutanlığına bağlı askerler, zırhlı araçlarla güvenlik önlemi alarak, kaçak geçişlere izin vermedi. İlerleyen saatlerde IŞİD'ten kaçan Suriyeli Kürtlerin Türkiye'ye geçmesine izin verildi.

KISA SÜRELİ ÇATIŞMA

Suriyeli grubun bekleyişi sürerken Türkiye tarafındaki Suruç'un Dikmetaş köyünde toplanan vatandaşlarise karşı tarafta bulunan Suriyelilerin Türkiye'ye geçmesi için askerle kısa süreli çatıştı. Yaşanan gerginlik üzerine askerler sınır hattında tedbirlerini artırdı.