IŞİD'e yönelik en ağır bombardıman

Kobani'de çatışmalar ve koalisyon güçlerinin hava operasyonları sürüyor. Görgü tanıklarının 'şimdiye kadarki en ağır bombardıman' dediği saldırıda, IŞİD'e ait 9 nokta hedef alındı.

IŞİD'e yönelik en ağır bombardıman

IŞİD'e yönelik en ağır bombardıman

BD öncülüğündeki koalisyon güçlerine ait savaş uçakları, Kobani'deki IŞİD mevzilerine yönelik yeni hava operasyonları düzenledi. ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre 9 nokta hedef alındı.

Operasyonda bir büyük 4 küçük IŞİD birliği, 4 bina, bir tank ve bir ağır silahın yok edildiği açıklandı.

IŞİD'E EN AĞIR BOMBARDIMAN

Görgü tanıkları bu operasyonun bugüne dek IŞİD'e yönelik düzenenlen en ağır bombardıman olduğunu belirtiyor.Koalisyon güçlerinin bu bombardımanı, IŞİD’in şehrin doğusundan kuzeye doğru başlattıkları saldırının ardından geldi. Yerel kaynaklar IŞİD'in Kobani'deki ilerleyişinin yavaşladığına işaret ediyor.

“STRATEJİMİZ DEĞİŞMEDİ”

Öte yandan ABD'li yetkililer Kobani'nin büyük bir kısmının hala IŞİD'in kontrolünde olduğunu belirtti. ABD Dışişleri Bakanı John Kerry de, IŞİD'in Kobani'de ilerleyişinin bir trajedi olduğunu ancak bunun Obama yönetinin uzun dönemli politikasını değiştirmeyeceğini vurguladı.

Kerry, "Kobani'de yaşanan, IŞİD'in kötülüğünü yansıtan bir trajedi ancak bu stratejimizin ya da IŞİD'e yönelik cevabın tam olarak karşılığı değil. Şu an IŞİD'le çatışan bir kasaba var ve önümüzdeki aylarda başkaları da olacak" dedi.