İspanyol Meclisi'nde gözatlılar protesto edildi
ensonhaber.com

İspanya'nın Başakenti Madrid'de bulunan parlamento'da protesto vardı. Katalonya Cumhuriyetçi Sol Parti Milletvekili Rafael Rufian, aralarında Ekonomi bakanının da bulunduğu 12 kişinin gözaltına alınmasına tepki gösterdi.

"ÇEKİN KİRLİ ELLERİNİZİ KATALONYA'DAN"

Oturumun devam ettiği sırada ayağa kalkan Rufian, İspanya Başbakanı Mariano Rajoy'un yüzüne karşı İspanya'nın sırf ideolojik fikir ayrılığından dolayı Katalanlara zulmettiğini belirterek ellerinizi bu topraklardan çekin dedi.

İspanyol Meclisi'nde gözatlılar protesto edildi VİDEO


Rufian, "Sizler zavallılarsınız. Seçilmiş katalan siyasilerini sırf ideolojilerinden dolayı tutukluyor, alıkoyuyorsunuz. Kirli ellerinizi Katalan yönetimleri üzerinden çekmenizi istiyoruz. Karanlık ve kötü emellerinizi Katalonya üzerinden uzak tutmanızı istiyoruz." diyerek Katalonya'da yapılan faaliyetlere tepki gösterdi.

İspanyol Meclisi'nde gözatlılar protesto edildi

"HALKIN İRADESİNİ DURDURAMAYACAKSINIZ"

Konuşmasına aralarında Katalonya Ekonomi Bakanının da bulunduğu 12 kişinin gözaltına alınmasıyla devam eden Rufian, "Hepimizi tutuklayabilirsiniz, ancak halkımızın iradesini durduramazsınız." dedi.

İspanyol Meclisi'nde gözatlılar protesto edildi

Rufian, Rajoy'a bakarak yaptığı sert konuşmasında adeta İspanyol Başbakana meydan okurken "Şunu unutmayın yüzlercemizi binlercemizi gözaltına alabilirsiniz, ama halkın iradesini durduramayacaksınız bunu asla unutmayın. Katalonya ulusal bir meseleden herkesin var olduğu uluslararası bir mücadeleye dönmüştür." dedi.

MECLİS SALONUNU TERK ETTİ

Katalan Milletvekili sözlerinin ardından salondan ayrılırken beraberindeki Katalan delegasyonu da tepki olarak salondan ayrıldılar.

Olayın ardından madrid hükumetinden herhangi bir açıklama yapılmazken, meclis oturumu kaldığı yerden devam etti.

İspanyol Meclisi'nde gözatlılar protesto edildi