İsrail uçakları Mersin'de alçak uçuş yaptı

İsrail uçakları Mersin'de alçak uçuş yaptı

Rumların sondaj çalışmaları sonrası Akdeniz'de tansiyon yüksek. Son iddia, Türkiye- İsrail ilişkilerindeki gerilimi daha da artıracak nitelikte. Rum gazeteleri, İsrail savaş uçaklarının KKTC ve Mersin açıklarında alçak uçuş yaptığını ileri sürdü.

RUMLARDAN İZİN ALDILAR

Tel Aviv'den kalkan iki İsrail savaş jeti, Rumlardan izin alarak KKTC hava sahasına girdi. KKTC yetkililerinin uyarısını dikkate almayan uçaklar daha sonra Mersin kıyılarına plajları görebilecek şekilde 15 mil kadar yaklaştı. Bir İsrail helikopteri de Piri Reis'in üzerinde uzun bir süre uçtu

GÖVDE GÖSTERİSİ

Kıbırs Rum yönetiminin Türkiye'nin tüm uyarılarına rağmen Amerikan Noble enerji şirketiyle Doğu Akdeniz'de sürdürdüğü sondaj çalışmaları üzerine bölgeye sevkedilen Türk varlığı dün İsrail'in gövde gösterisine maruz kaldı. Rum Filelefteros gazetesinin haberine göre, Tel Aviv'den kalkan iki F-15 savaş uçağı Apostolos Andreas'a kadar alçak irtifadan uçarak Rum hava sahasına kadar geldi. Rum hava kontrolörlerinden hava sahalarına giriş için izin isteyen uçaklar arıdından KKTC hava sahasına girdi. KKTC'li yetkililerin uyarılarına cevap vermeyen uçaklar daha sonra rotalarını kuzeye çevirerek Türk topraklarına yöneldi. Türk kıyılarına 15 mil kadar yaklaşan iki İsrail jetinin Mersin sahillerini gözle görecek kadar Türk topraklarına yaklaştığı belirtildi.

Habere göre Türkiye de bunun üzerine iki F-16 uçağını İsrailli jetlerini takip için havalandırdı, ancak Mersin sahillerine alçak irtifada yaklaşan uçaklar İsrail'e geri döndü. Türk savaş uçaklarının daha sonra Larnaka açıklarında, kıyılara 50 kilometre mesafede uçtuğu belirtildi.

İsrail uçakları Mersin'de alçak uçuş yaptı

PİRİ REİS'İN ÜZERİNDE TACİZ UÇUŞU

Jetlerinin tacizi yaşandığı sıralarda, bir İsrail helikopterinin de Piri Reis gemisinin araştırma yaptığı bölge üzerinde taciz uçuşu yaptığı öne sürüldü. Aynı gazetenin haberine göre, "Afrodit" adı verilen 12'nci parselde Piri Reis tarama çalışmalarını yürütürken Noble Enerji şirketinin sondaj yaptığı platforma 20 deniz mili kadar yaklaştığı sırada İsrail savaş helikopteri gökyüzünde belirdi. Rum medyası Piri Reis gemisinin üzerinde uzun bir süre uçan helikopterin 12'inci parsel üzerinde keşif uçuşu yaptığı yazdı. Gazete, İsrail Deniz Kuvvetlerinin bölgedeki varlığını dünden itibaren artırdığına dikkat çekti. Bu arada Rum Politis gazetesi, Piri Reis'i takip eden Türk donanmasına ait 3 savaş gemisinin bölgeyi terk ettiğini öne sürdü.

Gazetenin Rum kaynaklara dayandırdığı iddiasına göre Türk donanması, gemilerini geri çekerek bölgeye denizaltılarını konuşlandırdı.