İsrailliler Netanyahu'yu istemiyor

öğretmen

Rabin Meydanı'nda toplanan kalabalık, ellerindeki döviz ve pankartlarla "İsrail değişim istiyor" sloganları attı. Son zamanların en kalabalık etkinliğinde bir araya gelen eylemcileri, sivil toplum kuruluşları örgütledi.

Eylemciler adına konuşan sözcü, İsrail'in önceliklerinin değişmesi gerektiğini ve sağlık, eğitim ve konut ihtiyaçlarına odaklanılması gerektiğini söyledi. Herhangi bir siyasi parti tarafından örgütlenmese de, eylemcilerin çoğu sol ve merkeze yakın partilerin destekçilerinden oluştu. Sol parti 'Meretz' de eylemde stant açtı.

İsrailliler Netanyahu'yu istemiyor VİDEO

İsrailliler Netanyahu'yu istemiyor

MOSSAD'IN ESKİ ŞEFİ DE NETANYAHU'YU ELEŞTİRDİ

Eylemin ardından kürsüde konuşan İsrail istihbarat teşkilatı MOSSAD'ın eski şefi Meir Dagan, ülkede liderlik krizi yaşandığını söyleyerek Başbakan Netanyahu'yu eleştirdi. Dagan, "İsrail kurulduğundan beri hiç bu kadar kötü duruma düşmemişti" dedi. Dagan, eski başbakan Ariel Şaron tarafından 2002'de göreve getirilmiş ve 2011'de istifa etmişti.

İsrailliler Netanyahu'yu istemiyor

EN FAZLA OYU ALMASI BEKLENİYOR

İsrail'de 11 partinin katılacağı 17 Mart'ta yapılacak parlamento seçimlerine yönelik yapılan kamuoyu araştırmalarında, İşçi Partisi lideri İzak Herzog liderliğindeki "Siyonist Blok" ile Başbakan Binyamin Netanyahu'nun Likud Partisinin en fazla oyu alması bekleniyor.

İsrailliler Netanyahu'yu istemiyor

SEÇMENLER HERHANGİ BİR ADAYA DEĞİL, PARTİ LİSTESİNE OY KULLANABİLİYOR

İsrail'in tamamının tek bir seçim bölgesi olarak kabul edildiği seçim sisteminde, seçmenler herhangi bir adaya değil, parti listesine oy kullanıyor. Hükümet kurmak için ise 120 sandalyeli mecliste 61 koltuğa sahip olmak gerekiyor.

İsrailliler Netanyahu'yu istemiyor

İsrailliler Netanyahu'yu istemiyor