İstanbul'da oyun çılgınlığı

İstanbul'da oyun çılgınlığı

Popüler bilgisayar oyunlarından biri olan ''Diablo 3'' hayranları, oyunun saat 24.00'da diğer ülkelerle aynı anda satışa sunulacağı Taksim Meydanı'nda uzun kuyruklar oluşturdu.

''Diablo 3''ü Türkiye'de satışa sunan şirket tarafından getirilen satış TIR'ının önünde oyunun karakterini simgeleyen kıyafetler giymiş görevliler, TIR'ın önüne gelenlere çeşitli hediyeler verdi.

VİDEO İÇİN TIKLAYIN..

Bir oyun sitesinin yöneticisi İlker Karaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Diablo'nun ilk versiyonunun 2001 yılında çıktığını, 12 yıldır beklenen yeni sürümün ise bugün satın alınıp oynanabileceğini söyledi.

Diablo'nun oyun dünyası için bir tutku olduğunu belirten Karaş, ''Oyun, 3. versiyonununda da hikayesini devam ettiriyor. Grafikler, 3 boyutlu bakış açısı ve yeni karakterler oyunseverlerin dikkatini çekeceğe benziyor. Herkese iyi oyunlar diliyorum'' diye konuştu.

Oyunu satın almak için sırada bekleyen Ali Terzi de, Diablo'nun yeni versiyonunda farklı eklentilerin ve kitapların olduğunu belirterek, ''Lise yıllarından bu yana Diablo oynuyorum. Mühendis oldum halen tutkunuyum'' dedi.

Bu arada, TIR'ın içine kurulan platformda, oyun severler arasında bilgi yarışması ve oyun karakterlerine ses benzetme yarışması yapıldı.

İstanbul'da oyun çılgınlığı

Başka illerden gelen Diablo oyunu meraklılarının da olduğu Taksim Meydanı'nda satışın başlamasını bekleyenlere, Zift adlı grup da konser verdi.

Bu gece 24.00'dan itibaren satışı başlayacak Diablo 3'ün normal sürümüne sahip olmak isteyenler 110 lira, ''Collector Edition'' olarak da bilinen özel paketi edinmek isteyenler ise 240 lira ödeyecek. Satış 04.00'a kadar devam edecek.