İstanbul'daki kaçak Suriyeliler hükümetin gündeminde
ensonhaber.com

Suriye'deki iç savaş nedeniyle Türkiye'ye göç eden 5 milyon Suriye vatandaşı, sınırda kurulan göç merkezleri ve İstanbul başta olmak üzere Türkiye'nin diğer şehirlerinde yaşamına devam ediyor.

Türkiye'nin 50 milyar dolara yakın harcama yaptığı Suriyelilerin bir kısmı, İstanbul'da kaçak olarak (İstanbul'da oturma izni almadan) yaşıyor.

Valiliğin kaçak olarak yaşayan Suriyelilerle ilgili harekete geçmesinin ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da Suriyelilerin durumuyla ilgili açıklama yaptı.

"İSTANBUL'DAKİ SIKINTILARI KONTROL EDEMEYİZ"

İstanbul'da bir toplantıda konuşan Bakan Soylu, şunları söyledi; "İstanbul'da 540 bin civarında Suriyeli kardeşimiz var. Bunların hepsinin İstanbul'da oturum belgeleri var. Başımızın üzerinde. Ama İstanbul'un dışından İstanbul'a gelen, belli bir kural ve kaidenin dışında İstanbul'a gelen, bizim ona Türkiye'nin başka illerinde oturum belgesi belgesi verdiğimiz, 'Ancak bu ilde oturabilirsin, bu ilden çıkarken bizim verdiğimiz yol belgesi olmadan gidemezsin.' dediklerimizi, eğer İstanbul'da muhafaza etmeye çalışırsak, kimse kusura bakmasın, İstanbul'da hiçbirimizin kontrol edemediği, yönetemediği ve karşı karşıya kalmış olduğumuz bir sıkıntı baş gösterir. Düzenimiz, kuralımız, açık ve nettir. Herkes, sağladığımız oturum belgesinin tarif ettiği vilayette hayatını devam ettirecektir."

Süleyman Soylu: İstanbul'daki Suriyelilerin durumu ViDEO

İstanbul'da yaşayan kaçak Suriyelilere son uyarı haberi
İstanbul'daki kaçak Suriyeliler hükümetin gündeminde