İşte Bahçeli'nin kurduğu think tank vakfı

İşte Bahçeli'nin kurduğu think tank vakfı

ENSONHABER.COM/ÖZEL HABER
Ankara'nın en özel kalemi yine özel bir haberle karşınızda.. MHP Lideri Devlet Bahçeli, "think tank" faaliyetlerinde bulunmak üzere vakıf kurdu. Kurucuları; hukukçu ve akademisyenlerden oluşan Ankara merkezli TASAV, Türkiye'nin ekonomik, siyasi, sosyal, kültürel ve eğitim hayatının geliştirilmesine; milli güvenlik, insan hakları ve demokrasi kültürüne yönelik projeler ve fikirler üretecek; araştırmalar ve makaleler yayınlayacak.

150 BİN TL MALVARLIĞIYLA KURULDU

MHP Lideri Devlet Bahçeli, Türk Akademi Siyasi Sosyal Stratejik Araştırmalar Vakfı (TASAV) adıyla bir vakıf kurdu. Vakfın kurucuları arasında İsmail Faruk Aksu, İzzet Ulvi Yönter, Kubilay Kavak, Alper Çağrı Yılmaz, Konur Alp Koçak, Gökhan Güler, Mehmet Parsak, Oğuz Turhan yer aldı.

Ankara 19. Asliye Hukuk Mahkemesi'nin kararıyla 150 bin TL malvarlığıyla kurulan vakfın amacı şöyle açıklandı:

"Türk Cumhuriyet Devletinin kuruluş felsefesi temelinde ülkemizin ekonomik, sosyal, siyasi, kültür ve eğitim hayatının geliştirilmesine, milli menfaat, milli güvenlik ve birlik anlayışının, insan hak ve özgürlüklerinin, demokrasi kültürünün, jeopolitik ve jeostratejik düşünce biçiminin yaygınlaştırılmasına, toplumda milli, vicdani ve ahlaki değerlerin hakim kılınmasına katkı sağlamaktır."

İŞTE BAHÇELİ'NİN "THİNK TANK" TAKIMI

FARUK AKSU: Ünyeli. 2001 yılında Başbakanlık Konut Müsteşarlığı'nda müsteşar yardımcılığı, 2002 yılında da müsteşar vekilliği görevlerinde bulundu. 2007 yılından bu yana MHP genel merkezinde Bahçeli'nin başdanışmanlığı görevini yürütüyor.

İZZET ULVİ YÖNTER: Afyon Emirdağlı. Bahçeli'nin siyasi danışmanı. Hemen hemen tüm programlarında yanında. Almanya'nın Essen kentinde geçen yıl yapılan 27. Türk Kurultayı'nın düzenlenmesine önemli katkıları oldu.

KUBİLAY KAVAK: ANASOL-M hükümetinde Başbakan Yardımcısı olan Bahçeli'nin Başbakanlık'taki danışmanıydı. O dönemden beri yakınında. Bahçeli'nin konuşma metinlerinde önemli katkısı var.

ALPER ÇAĞRI YILMAZ: Gazi Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde milletlerarası özel hukuk anabilimdalında öğretim görevlisi. Akademisyen.

KONUR ALP KOÇAK: ODTÜ'de uluslar arası ilişkiler doktorası yaptı. TBMM'de uzman.

GÖKHAN GÜLER: MHP'nin Meclis Grup Danışmanı, Bilkent Üniversitesi mezunu. Aynı üniversitede siyaset biliminde doktora yapan Güler, Ülkü Ocakları Eski Genel Başkan Yardımcılığı görevinde de bulunmuştu..

MEHMET PARSAK: MHP'nin ve Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı'nın avukatlarından. Afyonkarahisarlı. Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Ceza ve Ceza Usulü Hukuku Ana Bilim Dalı'nda "Türk Ceza Kanunu'nda Güvenlik Tedbiri Olarak Hak Yoksunlukları" adlı teziyle bilim uzmanı unvanını kazandı.
Hüküm Dergisi, Bilgetürk Dergisi, Türk Hukuk Dergisi ve Yaklaşım Dergisi'nde makaleleri yayınlandı. Afyonkarahisar Sanayici ve İşadamları Derneği üyesi.

OĞUZ TURHAN: DPT'de uzman. Hukukçu. Boston Üniversitesi'nde Uluslararasi Ticaret üzerine yüksek lisans yaptı. MHP'den Zonguldak milletvekili adayı oldu.