İzmir'de CHP'li belediye cemevini kapattı

chp

Çiğli'de cemevine dönüştürülen eski karakol binası, belediye ekiplerince mühürlendi. Cemevini yaptıran dernek, uygulamanın söylemlerle çeliştiğini bunun "ikiyüzlülük" olduğunu savundu.

İZİNSİZ TADİLAT GEREKÇESİYLE MÜHÜRLENDİ

Çiğli ilçesi Güzeltepe Mahallesi'nde daha önce polis karakolu olarak kullanılan, atıl durumda kalınca Evrensel Alevi Bektaşi Birliği'nin girişimleriyle Hz. Hüseyin Cemevi'ne dönüştürülen bina, izinsiz tadilat yapıldığı gerekçesiyle belediye ekiplerince mühürlendi. Cemevini yaptıran Evrensel Alevi Bektaşi Birliği Derneği'nin Yönetim Kurulu Başkanı Ali İhsan Şahin Hz. Hüseyin Cemevi'nin keyfî olarak mühürlendiğini savundu.

1 KİŞİYE 30 KİŞİ

Cemevi binasını mühürleyen Çiğli Belediyesi hakkında yasal haklarını kullanacaklarını bildiren Şahin, "Hz.Hüseyin Cemevi, Çiğli Belediyesi'nce keyfî olarak mühürlendi. Cemevinde kesinlikle hiçbir tadilat ve onarım yapılmıyor. Yalnızca boya badana işi yapılırken ve de tek bir boyacı işçi çalışmakta iken 26 Mart'ta saat 16.30 sıralarında 30 civarında zabıta ve belediye personeli cemevini bastı. Cemevini basan Çiğli Belediyesi ekipleri çalışan tek işçiyi yaka paça dışarı attı ve cemevini mühürledi" diye konuştu.

İzmir'de CHP'li belediye cemevini kapattı

BU İKİYÜZLÜLÜK, ALEVİLERİ APTAL YERİNE KOYMAKTIR

Şahin, bir yandan "cemevleri yasal statüye kavuşsun" denilirken diğer yandan cemevi mühürleyip kapatıldığını belirterek, "Bir yandan da sözde 'Tüm inançlara özgürlük' diyeceksin sonra cemevini mühürleyeceksin. Belediye Meclisleri'ne 'cemevleri yasal ibadethane sayılsın' diye teklif götüreceksin... Bu ikiyüzlülüktür. Alevileri aptal yerine koymaktır. Artık takke düşmüş, kel görünmüştür. Çiğli Belediyesi ve Belediye Başkanı Hasan Aslan hakkında tüm yasal haklarımızı sonuna kadar kullanacağız. Ayrıca bu yasa dışı, keyfi, yasakçı zihniyeti Alevi canların ve kamuoyunun takdirine bırakıyoruz. Ehli Beyt cümlemizin yardımcısı olsun" şeklinde görüş belirtti.

AMAÇ SİYASİ

Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan ise karakol binasının boşaltıldıktan sonra yerine 'Okul Öncesi Çocuk Bakım Eğitim Merkezi' yaptırmayı düşündüklerini ancak cemevi yaptırdıklarını söyledi. Bunun altında siyasi amaç olduğunu ileri süren Arslan, şu görüşleri dile getirdi: "Seçim sürecinde 'Şirintepe ve Güzeltepe'nin gözünü boyayabilir miyiz?' mantığı... Bu olaya karşıyım. Belediye ekiplerini gönderdim ve burayı mühürlettim. Milli Emlak Müdürlüğü'ne tahsis yazısı yazdım. Çocuk Eğitim Bakım Merkezi olarak inşa etmek istediğimizi belirttik. Cevap bekliyoruz."

Kılıçdaroğlu’ndan cemevi sözü

İzmir'de CHP'li belediye cemevini kapattı