Joe Biden İstanbul'a geldi

joe biden

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'in kritik Türkiye ziyareti gerçekleşti.Biden’i Atatürk Havalimanı’nda Türk ve ABD'li yetkililer karşıladı.

DAVUTOĞLU İLE ORTAK BASIN AÇIKLAMASI

Başbakan Ahmet Davutoğlu ile ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, Dolmabahçe Sarayı'nda görüşme öncesi ortak basın açıklaması düzenledi.

Açıklamada Biden'ın oldukça neşeli olduğu gözlerden kaçmadı. Biden, bir önceki ziyaretinde Davutoğlu'nun Dışişleri Bakanı olduğunu belirterek "Bu ziyaretimde beni Başbakan olarak karşıladı ama ben hala mesleki olarak aynı konumdayım. Kendisinden ders almalıyım" şeklinde espri yaptı.

Joe Biden İstanbul'a geldi İZLE

ORTADOĞU'DAKİ KRİZLERİ BERABER ÇÖZMEYE ÇALIŞIYORUZ

İlk konuşmayı yapan Başbakan Davutoğlu ise şunları ifade etti:

"Soğuk Savaş sonrası Amerika ile ortak çözümler ürettik. 11 Eylül'den sonra uluslararası teröre karşı beraber mücadele ettik. Şimdi de Ortadoğu başta olmak üzere krizleri beraber çözmeye çalışıyoruz. Tüm kriz bölgelerine olan yaklaşımlarımız krizlerin çözümünde önemli bir faktördür.

Son dönemde Irak ve Suriye'de tehditler karşısında ortak girişimde bulunduk. Sayın Cumhurbaşkanımız NATO zirvesinde sayın Obama ile görüşmelerde bulundu. Geçen hafta G -20 zirvesinde sayın Obama ile istişare yapma şansımız oldu.

Ben zamanlı ziyareti konusunda Biden'a teşekkür ediyorum."

IŞİD KONUŞACAKLAR

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'ın temasları sırasında en önemli gündem maddesi, IŞİD'e karşı mücadelede atılacak ortak adımlar olacak.

Diplomatik kaynaklar, Washington ile Ankara arasında İncirlik üssünün kullanımına ilişkin bir prensip anlaşmasına varılmasının "yakın" olduğunu belirtti.

YARIN DA ERDOĞAN İLE GÖRÜŞECEK

İki ülke arasındaki görüş ayrılıklarının büyük ölçüde giderildiği ve bu konudaki son detayların Joe Biden'ın ziyareti esnasında giderilmesinin beklendiği kaydedildi.

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden bugün Başbakan Ahmet Davutoğlu, yarın da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la bir araya gelecek.