Joe Biden: Türkler'in Amerika'dan daha iyi bir dostu yok
ensonhaber.com

Başbakan Binali Yıldırım ile ortak basında açıklaması yapan ABD Başkan Yardımcısı Biden "ABD Türkiye'yi her zaman desteklemektedir" ifadelerini vurgulayarak sözlerini şöyle devam etti:

"Ziyaretimle dünyaya mesaj verdik. ABD, 15 Temmuz darbe girişimini derhal kınadı. Darbe girişimi son derece şaşırtıcıydı. Sadece meclis değli, tüm Türk halkı yaralanma duygusunu yüreğinden hissetti.

HALK DEMOKRASİYİ KORUMAYA ÇALIŞTI

Halk, tankların üstüne çıkarak, demokrasiyi korumaya çalıştı. Onlar, ülkelerinin güçlü ve demokratik kalması için canlarını verdiler. Açıkça söylemek istiyorum; 'Amerikalıların bu konudan bilgisi vardır, haberdardır' söylentilerine karşı, bizim asla böyle bir şeyden haberimiz olmamıştır. ABD halkı, olan bitenden son derece üzgündür ve bunu nefretle karşılamıştır.

TÜRKLER'İN AMERİKA'DAN DAHA İYİ BİR DOSTU YOK

Şunu da söylemek isterim ki Türkler'in Amerika'dan daha iyi bir dostu yok. Biz her zaman ortak değerlerimiz ve ortak güvenliğimiz için birlikteyiz. Bizim her iki cemiyetimizin temeli olan yasalar vardır.

Biden: Türkler'in Amerika'dan daha iyi bir dostu yok VİDEO

GÜLEN'İN TESLİMİ İÇİN BELGELERİN HAZIRLANMASI LAZIM

Ben özel olarak başbakana da söylediğim gibi Gülen, Sayın Başbakan, anlıyorum sizin bu yoğun hükümetinizin ve türk halkının hisler vardır. Biz işbirliği yapıyoruz. Türk yetkililer işbirliği yapıyoruz. Uzmanlarımız şuanda Türk meslektaşlarıyla birlikte çalışyırorlar. Delilleri ve belgeleri inceliyorlar. ABD mahkemelerine teslim edilmesi lazım. Anlaşmaya göre bu belgelerin hazırlanması lazımdı bu şekilde Gülen'i teslim edebiliriz.Joe Biden: Türkler'in Amerika'dan daha iyi bir dostu yok

HİÇBİR ŞEKİLDE HERHANGİ BİR KİŞİYİ KORUMAK NİYETİMİZ YOK

Hiçbir şekilde herhangi bir kişiyi korumak, özellikle müttefikimize zarar veren kişiyi koruma niyetimiz yoktur. ABD yasalarına göre ABD'nin hiçbir başkanının kendi gücünün yetkisinin dışına çıkma yetkisi yoktur. Sadece Amerikan mahkemesi yapabilir. Eğer ABD Başkanı böyle birşey yaparsa görevinden atılması için bir neden olur.

AMERİKAN MAHKEMESİNE BAŞVURACAĞIZ

Biz bütün delilleri göz önünde bulundurarak Amerikan mahkemesine başvuracağız. Bu her zaman zaman alır. Adalet bu şekilde çalışıyor. Adalet bilerek bu durumu halletmeye çalışıyor. Türk mileltinin kızgın olduğunu anlıyorum ama bundan şüpheniz olmasın ki süreç devam edecek. Türk hükümetiyle işbirliği yapacağız. Hiçbir ülke böyle birşeye tolerans gösteremez."