Kadavradan rahim nakli olan hasta Daily Mail'de

Kadavradan rahim nakli olan hasta Daily Mail'de

Daily Mail gazetesi, dünyada kadavradan rahim nakli yapılan ilk kişi olan Derya Sert'le konuşup Akdeniz Üniversitesi'nde ağustos ayında gerçekleşen operasyonun, çocuğu olmayan milyonlarca kadına umut olabileceğini yazdı.

"SADECE ANNE OLMAK İSTİYORUM"

Akdeniz Üniversitesi'nde son ultrason görüntülerinde 7 saatlik bir operasyon sonrası nakledilen rahmin sağlıklı olduğu görülen 22 yaşındaki Derya Sert, eylül ayında tüp bebek tedavisine başlamaya hazırlanıyor. İngiliz Daily Mail gazetesine konuşan Derya Sert, "İnsanlar bana erkek çocuk mu kız çocuk mu istediğimi soruyorlar, sadece sağlıklı bir çocuk istiyorum. Eğer bir sihirli değneğim olsaydı şu anda hamile kalmak isterdim. Sadece anne olmak ve çocuğumu kollarımda tutmak istiyorum. Diğer kadınlara bir umut olabilirsem çok mutlu oluruz" dedi.

"BEBEK SAHİBİ OLDUĞUNDA BAŞARILI OLMUŞ OLACAĞIZ"

Ameliyatı gerçekleştiren Prof. Dr. Ömer Özkan da rahil nakilerinin gelecekte yaygınlaşacağını söyleyerek "Bu dünyada ilk başarılı rahim nakli fakat asıl zor adım daha gelmedi. Hasta hamile kalır ve bebek sahibi olursa, o zaman başarılı olacağız" dedi. İngiliz doğum uzmanı Lord Winston ise "Riskler büyük, bazı kadınlar çocuk sahibi olmayacaklarını kabul etmeliler" diye ekledi.

İSVEÇLİ DOKTORLAR SIRADA

Haberde İsveçli doktorların rahim nakli operasyonlarına başlamak üzere olduğu, İngiliz doktorların da bu konuda çalıştığı belirtildi.