Kamer Genç'ten Elazığ uyarısı: Katliam olabilir

Kamer Genç'ten Elazığ uyarısı: Katliam olabilir

CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, iki şehidin uğurlandığı Elazığ'da gerginlik yaşandığını açıklayarak, "Burada Tuncelilerin yaşadığı bölgelerde gerginlik var. Tuncelileri abluka altına almışlar. Her an bir Sivas benzeri olay yaşanma riski var" dedi.

Elazığ'da şehit cenazesinde teröre tepki - izle

'SALDIRI VE KATLİAM OLABİLİR'

TBMM'de bir basın toplantısı yapan Genç, bölgeden yoğun telefon aldığını belirterek, "İki şehit kardeşimiz Elazığ'dan. Malesef bir takım insanlar Tuncelilere saldırmışlar. Hozat Garajı denen bölgede. Bugün sabahtan beri bu bölgeden telefon alıyorum" diyerek şöyle konuştu: "Tuncelilerin yaşadığı alanlar abluka altına almışlar. Heran bir Sivas gibi olma olayı var. Telefon üzerine telefon geliyor. Bir saldırı ve katliam olabilir. Gereken tedbirler alınsın. Yeni bir katliam olmasın. Devleti göreve davet ediyorum. Elazığ'da yeni bir katliam yaşanmasın."

Tunceli'den 7 kez seçildiğini hatırlatan Genç, "Tuncelilerin PKK'lılardan yana olmadıkları ortada. Son seçimde bile yüzde 57 oy CHP'ye verdiler. Ben demokratik laik Cumhuriyeti savunuyorum. Her ilde çeşitli düşüncelere sempati duyan insanlar olabilir" dedi.

Genç şunları söyledi:

"İçişleri Bakanı telefona çıkmıyor. Vali konuşmayı bilmiyor. Bana (Sen söyleceğini söyledin, hayırlı Cumalar) diyor. Bunlar yöneticilik yapmıyor, din istismarı yapıyor. Kendilerini göreve davet ediyorum. Bu ikaza rağmen orada ciddi olaylar olursa sorumlusu İçişleri Bakanı, Başbakan ve validir."