Kanada Irak'a 30 asker gönderdi

Kanada Irak'a 30 asker gönderdi

Başbakan Stephen Joseph Harper, yazılı açıklamasında Kanada olarak IŞİD teröründen mağdur olan Yezidiler, diğer Hristiyanlar ile Iraklı kadın, çocuk ve erkeklere yardım sağlama konusunda kararlı olduklarını bildirdi. Başbakan Harper, açıklamasında şu görüşlere yerverdi:

“Kanada olarak IŞİD teröründen mağdur olan Yezidiler ve diğer Hıristiyanlar ile Iraklı kadın, çocuk ve erkeklere yardım sağlama konusunda kararlıyız. Bu amaçla Kanada Kraliyet Hava Kuvvetleri'ne ait CC-130J Hercules ve CC-177 Globemaster, 30 Kanada Silahlı Kuvvetleri personeli ve kendi mürettebatı ile Trenton Askeri Üssü'nden IŞİD ile mücadele eden Kürt güçlerine kritik askeri malzeme desteği sağlamak üzere yola çıkmıştır. Bu konuda müttefiklerimiz ile yakın koordinasyon içindeyiz. Bu destek, masum Irak halkına barbarca saldırılar düzenleyen IŞİD terörüne karşı Kürt güçlerine destek sağlayacaktır. Bu tedbir, Kanada olarak daha önce açıkladığımız insani yardıma ek olarak alınmıştır."

"Kanada, IŞİD'in masum sivillere ve dini azınlıklara cinayetleri devam ederken boş durmayacaktır. Biz Irak'taki durumu izlemeye ve daha fazla yardım sağlamaya devam edeceğiz. Biz, etnik kökeni veya dini inancı ne olursa olsun tüm Iraklıların ihtiyaçlarını giderecek yeni bir Irak hükümetini her zaman desteklemeye hazırız.”