Kanada parlamento binasında silahlı saldırı

ottowa

Kanada’da parlamento binası yakınlarındaki Ulusal Savaş Anıtı’nda bir askerin vurulduğu bildirildi. Görgü tanıklarından ve yerel basında alınan bilgilere göre saldırganın parlamento binasına doğru kaçtığı belirtilirdi.

Kanada parlamento binasında silahlı saldırı

SALDIRGAN YAKALANDI

Gelişmelerle ilgili henüz herhangi bir yetkili açıklama yapmazken, Kanada resmi yayın kuruluşu CBC, Federal Parlamento binasına kaçan saldırganlardan birinin, binada görev yapan güvenlik güçleri ile silahlı çatışmaya girdiğini ve öldürüldüğü duyurdu.

YARALANAN ASKER HAYATINI KAYBETTİ

CBC haberinde saldırıda yaralanarak hastaneye kaldırılan askerin de hayatını kaybettiği bildirildi. Haberde, çatışmanın Başbakan Stephen Joseph Harper’ın parlamentodaki odasının olduğu yerde meydana geldiği ancak Harper’ın Nova Scotia eyaletinde olması nedeniyle odanın boş olduğu ileri sürüldü.

Kanada parlamento binasında silahlı saldırı İZLE

ÜLKE ALARM DURUMUNDA

Ottawa’da bir askerin ölümüyle sonuçlanan saldırı üzerine tüm ülkede askeri kışlalar, parlamento binaları, gümrük kapıları ve havaalanlarında alarm durumuna geçildi. Yapılan açıklamada, tüm askeri binaların sivil girişlerine kapatıldığı belirtilirken, New Brunswick ve Nova Scotia Eyalet Parlamento binaları kapatıldı. Quebec ve Ontario eyalet parlamento binalarına ilave güvenlik ekibi gönderildi.

Kanada ile ABD arasındaki sınır kapıları ile tüm havaalanlarında güvenlik artırıldı.

BAŞBAKAN TORONTO PROGRAMINI İPTAL ETTİ

Ottawa saldırısının ardından, Toronto programını iptal ederek Ottawa’ya dönen Başbakan Stephen Joseph Harper, ana muhalefet lideri Thomas Mulcair ve Liberal Parti Lideri Justin Trudeau’nun güvenliklerinin de artırıldığı açıklandı. Saldırıdan sonra parlamento binasından çıkarılan bakan ve milletvekilleri için de güvenlik önlemleri alındı

30 EL ATEŞ EDİLDİ

Görgü tanıkları ayrıca polisin, şüpheliyi parlamentonun bulunduğu merkezin içine kadar kovaladığı ve içeriden 30 kadar ateş sesi geldiğini söyledi. Tüm giriş ve çıkışların kapandığı binada polis odaların hepsini tek tek aradı.

Kanada parlamento binasında silahlı saldırı

İKİ GÜN ÖNCE DE ASKER ÖLDÜRÜLMÜŞTÜ

İki gün önce Montreal yakınlarında sonradan Müslüman olan bir saldırgan arabasıyla 2 Kanadalı askere çarpmış, olayda bir asker hayatını kaybetmişti. Olay üzerine ülkedeki terör tehdit seviyesi düşükten orta dereceye çıkarılmıştı.

Kanada parlamento binasında silahlı saldırı

Kanada parlamento binasında silahlı saldırı