Kanada terör eylemleri sonrası alarma geçti

kanada

ENSONHABER.com/DIŞ HABERLER Kanada geçtiğimiz hafta yaşanan iki terör saldırısıyla çalkalanıyor. Hafta başında Montreal yakınlarında bir saldırganın arabasıyla 2 Kanadalı askere çarpması sonucu bir asker hayatını kaybetmişti. Dün ise Ottawa'daki Kanada parlamentosuna düzenlenen saldırıda Ulusal Savaş Anıtı’nda nöbet tutan bir asker yaşamını yitirdi. Yaşanan gelişmeler ülke çapında radikal İslam ve IŞİD konusundaki endişeleri artırdı.

HER İKİ SALDIRGANIN ORTAK ÖZELLİĞİ

Yaşanan saldırılardan sonra terör tehdit seviyesi "düşük"ten "orta seviye"ye çıkarılan ülkede her iki saldırganın da sonradan İslamiyet'i seçen Kanadalılar olmasına dikkat çekiliyor. Müslüman olan saldırganların IŞİD ile bağlantılı olup olmadıkları tartışılıyor.

Kanada terör eylemleri sonrası alarma geçti

Kanada parlamento binasında silahlı saldırı İZLE

KANADA IŞİD POLİTİKASINI SORGULUYOR

Bilindiği üzere IŞİD'e karşı hava operasyonlarını destekleyen Kanada, geçtiğimiz ay 6 jet uçağını koalisyon güçlerine göndermişti. IŞİD'e karşı atılan bu adımın Kanada'yı terör saldırılarının hedefi haline getirdiği söyleniyor.

Ayrıca Ağustos ayında hükümet tarafından yayınlanan raporda 130 Kanada vatandaşının terörist gruplara katılmak üzere ülkeden ayrıldığı bunların 30'unun da Suriye'de savaştığı açıklanmıştı. IŞİD'in savaşçı devşirdiği ülkeler arasında yer alan Kanada, yaşanan olaylardan sonra bugüne kadar izlediği politikayı sorguluyor.

DAHA FAZLA SALDIRI OLACAK MI

Dün yaşanan gelişmelerden sonra tüm ülkede askeri kışlalar, parlamento binaları, gümrük kapıları ve havaalanlarında alarm durumuna geçildi. Yapılan açıklamada, tüm askeri binaların sivil girişlerine kapatıldığı belirtilirken sınır kapıları ile tüm havaalanlarında güvenlik artırıldı. Ülke çapında büyük bir korku hakim olurken başka bir terör saldırısının gerçekleşmesi ihtimali üzerinde duruluyor.

Kanada terör eylemleri sonrası alarma geçti