Kansere karşı Kaspaz proteiniyle tedavi
Ajanslar

Tıp dünyasında bilinenleri baştan aşağı değiştirecek bir buluşa imza atıldı. Bu buluş ile kanserin tedavisi ve vücutta yeniden oluşumu ortadan kalkıyor. Tümörleri ortadan kaldıracak ve tekrarı önleyecek yönteme CICD (Kaspas Bağımsız Hücre Ölümü) adı verildi.

KANSERİ BİTİRİYOR

Bulunan yeni yöntem ile kanser hücreleri bulunduğu alanda yok ediliyor, bağışıklık sistemi uyarılıyor ve bağışıklık sistemi kalan tümörlü hücrelere saldırıyor.

Araştırma ekibinin başında bulunan Dr. Stephen Tait "Tüm tümör hücerelerini öldürmek gerekmiyor. Çünkü kalan tümörü temizleyen ve dolayısıyla kanseri ortadan kaldıran bir bağışıklık tepkisi ortaya çıkardık." dedi.

Kansere karşı Kaspaz proteiniyle tedavi

TÜMÖR HÜCRELERİ ÖLÜYOR

Uzmanlara göre Kanser karşısında varolan tedavi biçimi kemoterapi ve çeşitli ilaçlar. Bu tedavi yolu hastalığın bitmesine neden oluyor, ancak kanserin kendini yenilemeyeceğinin ihtimali maalesef bulunmuyor.

Kaspas yönteminde ise apoptosisin aksine CICD yöntemiyle kanser hücreleri ölürken, bağışıklık sistemi imflamatuvar proteinlerle uyarılıyor. Bunun sonucunda, kalan tümör hücreleri de ölüyor ve yenilenmesinin de önüne geçiliyor.

DİĞER KANSER TÜRLERİNDE DE KULLANILABİLECEK

Araştırma ekibi konuya ilişkin, "kemoterapi, yan etkilerinden dolayı bir taraftan hastalığı yok ederken, diğer taraftan da başka hastalıkların çıkmasına olanak sağlıyor. Bulduğumuz yöntemde ise herhangi bir yan etki gözlemlenemedi. Bununla birlikte tümör regreasyonu gerçekleşmediği için Kanser tedavisinde yeni buluşumuz etkin bir rol oynayabilir." açıklamasında bulundu.

Laboratuvarda yapılan deneylerde kalın bağırsak hücreleri kullanıldı ve bu kanser türü için de etkili bir çözüm olduğu gözlemlendi. Ancak yöntemin diğer kanser türleri üzerinde de deneyler yapılacak ve bu doğrultuda tedavinin tüm Kanser türlerinde kullanılması sağlanacak.

Programlanmış hücre ölümü VİDEO