Kar yağışının etkili olduğu ilçelerde eğitime ara verildi

kar-yagisi

Yurt genelinde hava sıcaklıkları mevsim normallerinin altında seyrediyor. Kar yağışının etkili olduğu bazı il ve ilçelerde eğitime ara verildi.

METEOROLOJİDEN UYARI

Meteoroloji’den yapılan açıklamada, “Kıyı kesimler ile Güneydoğu Anadolu bölgesinin güneyinde yağmur ve sağanak, iç ve doğu kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde gerçekleşmesi beklenen yağışların; Güneydoğu Anadolu bölgesi, Sakarya, Hatay, Osmaniye, Kahramanmaraş, Konya, Karaman, Aksaray, Kırşehir, Yozgat, Düzce, Elazığ, Tunceli, Bingöl, Muş, Bitlis, Şırnak ve Hakkari ile Kocaeli'nin doğu ve Bolu'nun batı kesimlerinde yer yer kuvvetli ve yoğun olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (su baskını, ulaşımda aksamalar, vb) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.” denildi.

KARAMAN'DA EĞİTİME KAR ENGELİ

Karaman Valiliği'nden yapılan açıklamada, yoğun kar yağışı nedeniyle Karaman merkez ve ilçelerindeki tüm okullarda eğitime bir günlük ara verildiği belirtildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi: "İl merkezi ve ilçelerdeki tüm okullar yoğun kar yağışı ve ulaşımda yaşanan zorluklar nedeniyle 26 Kasım 2014 tarihinde bir gün süreyle tatil edilmiştir ancak 8. sınıflara yönelik Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş Sınavı yapılacaktır."

KONYA'DA 18 İLÇEDE EĞİTİME ARA

Konya'da, kar yağışı nedeniyle 18 ilçede eğitime bir gün ara verildi. Valilikten yapılan açıklamada, kar yağışı ve buzlanma tehlikesi sebebiyle Karatay, Meram, Selçuklu, Ahırlı, Altınekin, Beyşehir, Bozkır, Çumra, Derbent, Derebucak, Doğanhisar, Güneysınır, Hadim, Ilgın, Kadınhanı, Sarayönü, Seydişehir ve Taşkent ilçelerinde ilk ve orta dereceli okullarda bugün eğitime ara verileceği belirtildi.

Merkez ve bazı çevre ilçelerde kar yağışının devam ettiği ifade edilen açıklamada, şu bilgilere yer verildi: "Karatay, Meram ve Selçuklu merkez ilçeleri ile Ahırlı, Altınekin, Beyşehir, Bozkır, Çumra, Derbent, Derebucak, Doğanhisar, Güneysınır, Hadim, Ilgın, Kadınhanı, Sarayönü, Seydişehir ve Taşkent ilçelerinde yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle ilköğretim ve ortaöğretim okulları 26 Kasım 2014 Çarşamba günü tatil edilmiştir.”

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ'NDE EĞİTİME ARA

Selçuk Üniversitesi'nde eğitime bir gün ara verildi. Yapılan açıklamada bugün yapılması belirtilen vize sınavlarının ise ileri bir tarihe ertelendiği duyuruldu. Üniversitenin resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, "Olumsuz hava şartları nedeniyle 26 Kasım 2014 Çarşamba günü Konya merkez ve çevre ilçelerde Üniversitemize bağlı tüm birimlerde eğitim-öğretime 1 gün süreyle ara verilmiştir. 26 Kasım 2014 tarihindeki vize sınavları ise ileri bir tarihe ertelenmiştir. Silifke Taşucu Meslek Yüksekokulumuz'da eğitim-öğretim devam edecektir" denildi.

YURTTA HAVA DURUMU

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu; bölgenin doğusunun yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur, bölgenin yüksek kesimleri ile Balıkesir, Bursa ve Bilecik çevrelerinde yer yer karla karışık yağmur ve kar şeklinde gerçekleşecek olan yağışların Sakarya çevreleri ile Kocaeli'nin doğu kesimlerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli olarak (30-60 km/sa) eseceği tahmin ediliyor.

EGE: Parçalı ve çok bulutlu; Afyonkarahisar ve Kütahya çevrelerinin hafif kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli olarak (30-60 km/sa) esmesi bekleniyor.

AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu; bölgenin doğusu ile Isparta çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak, bölgenin yüksek kesimleri ile Isparta çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde gerçekleşecek olan yağışların Hatay, Osmaniye ve Kahramanmaraş çevrelerinde yer yer kuvvetli ve yoğun olması bekleniyor. Rüzgarın; bölgenin batı kesimlerinde kuzey yönlerden kuvvetli olarak (30-60 km/sa) eseceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu; bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Karla karışık yağmur ve kar şeklinde gerçekleşecek olan yağışların Konya, Karaman, Aksaray, Kırşehir ve Yozgat çevrelerinde yer yer kuvvetli ve yoğun olması bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu; bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kıyı kesimlerinde yağmur, bölgenin iç ve yüksek kesimlerinde yer yer karla karışık yağmur ve kar şeklinde gerçekleşmesi beklenen yağışların Düzce ile Bolu'nun batı kesimlerinde yer yer kuvvetli ve yoğun olacağı tahmin ediliyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu; sabah saatlerinde Orta Karadeniz ile zamanla bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kıyı kesimlerinde yağmur ve sağanak, bölgenin iç ve yüksek kesimlerinde yer yer karla karışık yağmur ve kar şeklinde gerçekleşmesi bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu; aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Elazığ, Tunceli, Bingöl, Muş, Bitlis, Şırnak ve Hakkari çevrelerinde yer yer kuvvetli ve yoğun olması bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu; yer yer kuvvetli ve yoğun olmak üzere bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; güney kesimlerinde yağmur ve sağanak, bölgenin kuzey ve yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.