Kardeşlerim PKK'ya haraç vermediği için öldürüldü

Kardeşlerim PKK'ya haraç vermediği için öldürüldü

Şanlıurfa Suruç'ta önceki gece bir akaryakıt istasyonu silahlı saldırıya uğradı. Teröristler, kendilerine haraç vermeyen istasyon sahibi Bilal Çelikten ve kardeşi Deyyan Çelikten'i öldürdü.

PKK'YA ATEŞ PÜSKÜRDÜ

Ağabeyleri Kamil Çelikten, cenazeleri almak için geldiği hastane önünde PKK'ya ateş püskürdü. Teröristlerin iki gün önce kendisinden de haraç istediğini ifade eden Çelikten, "Kardeşlerimi katleden partidir. Ben ise kanımın son damlasına kadar savaşırım, yine de haraç vermem. Allah bunların belasını versin." diye ağladı.

İKİ KARDEŞİN ÜZERİNE KURŞUN YAĞDIRDILAR

Teröristler Yönlü köyü yolundaki akar yakıt istasyonuna gelerek işyeri sahipleri Bilal ve Deyyan Çelikten kardeşlerden haraç istedi. PKK'lı teröristler haraç vermeye yanaşmayan iki kardeşin üzerine kurşun yağdırdı. Suruç Devlet Hastanesi'ne kaldırılan iki kardeş tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Teröristlerin yakalanması için Özel Harekat ve istihbarat polisleri bölgede operasyonlarını sürdürüyor. İlçeye giriş ve çıkışlar yeni bir saldırı ihtimaline karşı kontrol altına alındı. Öte yandan, olaya karışan teröristlerin 2 hafta önce Remil Caddesi üzerinde bulunan polis lojmanlarının taranması olayının da failleri oldukları iddia edildi.

'BUNLARIN ÖZGÜRLÜKLERİNİN, BARIŞLARININ İÇİ BOŞ'

Ağabey Kamil Çelikten, kardeşlerinin cansız bedenlerini almaya geldiği hastanenin önünde eli kanlı teröristlere gözü yaşlı cümlelerle tepki gösterdi; "Onlara haraç vermem. Alınteri ile kazanmışım. Allah bunların belasını versin. Bunların özgürlüklerinin, bunların barışlarının içi boş.'' şeklinde konuştu.

TEHDİTLE 'ÖZERKLİK VERGİSİ' TOPLUYORLAR

Barış ve Demokrasi Partisi'nin (BDP) sözde demokratik özerklik ilanından sonra örgütün bölgedeki işadamları ve esnaflarından 'Demokratik Özerklik Vergisi' adı altında tehdit ve şantajla haraç aldığı belirtiliyor. Kısa bir süre önce de Bingöl'e yatırım yapan Bingöllü bir işadamı kaçırılıp serbest bırakılmıştı.

Hükümet sözcüsü Bülent Arınç'ın BDP'li milletvekillerine, "DTK diye bir şey iki günde bir toplanıyorlar. Çay içip gidiyorlar.'' ifadesine Aysel Tuğluk şu cevabı vermişti: "Çay içip dağılmadığımızı yakında herkes görecektir.''