Katar Emiri Al Sani Ankara'da İZLE

katar

Dün akşam saatlerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuğu olarak Türkiye'ye gelen Sani'yi Esenboğa Havalimanı'ndaki şeref salonunda Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve diğer yetkililer karşıladı.

RESMİ TÖRENLE KARŞILANDI

Katar Emiri Cumhurbaşkanlığı Sarayında Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından resmi törenle karşılandı. Erdoğan ve Al Sani’nin platformda yerlerini almasının ardından 21 pare top atışı eşliğinde iki ülke milli marşları çalındı. İki ülke milli marşlarının çalınmasının ardından Al Sani, Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı Tören Kıtası’nı ’Merhaba asker’ diyerek selamladı. Daha sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Katar Emiri Şeyh Al Sani, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın merdivenlerinde gazetecilere poz verdi. Törenin ardından Al Sani ve Erdoğan baş başa görüşmeye geçti. Heyetlerarası çalışma yemeğinin ardından anlaşmaların imza törenine geçilecek.

Katar Emiri Al Sani Ankara'da İZLE

Katar Emiri Al Sani Ankara'da İZLE

CUMA GÜNÜ TÜRKİYE'DEN AYRILACAK

Al Sani'nin ikili, bölgesel ve uluslararası konuların ele alınacağı görüşmelerin ardından Cuma günü ülkeden ayrılması bekleniyor.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamada iki dost ve kardeş ülke arasındaki ilişkileri kurumsal çerçeveye kavuşturarak, en yüksek seviyeye çıkarmayı amaçlayan Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi'nin tesisi hakkındaki Ortak Siyasi Bildiri'nin, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Katar Emiri Al Sani arasında imzalanmasının öngörüldüğü belirtilmişti.

Katar Emiri Al Sani Ankara'da İZLE

İLK BAŞBAKAN DAVUTOĞLU İLE GÖRÜŞTÜ

Katar Emiri dün akşam geldiği Ankara'da ilk olarak Başbakan Ahmet Davutoğlu ile kaldığı otelde 1 saatlik bir görüşme gerçekleştirmişti.