Kaybolan AirAsia uçağı hakkında yeni gelişme

AFP'nin haberine göre, Endonezya'dan yapılan açıklamada, havadan sürdürülen aramalarda acil durum kaydırağı ve uçak kapısına benzeyen nesneler tespit edildiği duyuruldu.

Kaybolan AirAsia uçağı hakkında yeni gelişme

"10 BÜYÜK NESNE TESPİT ETTİK"

Endonezya hava kuvvetleri yetkilisi Agus Dwi Putranto, arama çalışmalarıyla ilgili düzenlenen basın toplantısında, "10 büyük nesne ve daha fazla sayıda beyaz renkli şeyler tespit ettik" dedi.

Kaybolan AirAsia uçağı hakkında yeni gelişme

Endonezyalı yetkili, nesnelerin tespit edildiği yerin, uçakla radar bağlantısının kesildiği noktaya yaklaşık 10 kilometre uzaklıkta olduğunu söyledi.

NESNELER UÇAĞA AİT

Bu açıklamadan yaklaşık bir saat sonra ise bu nesnelerin AirAsia uçağına ait olduğu duyuruldu. Açıklamayı Endonezya Sivil Havacılık Kurumu Genel Direktörü Djoko Murjatmodjo yaptı. AFP'nin haberine göre, Djoko Murjatmodjo, Endonezya Ulaştırma Bakanı'nın kısa süre içinde bölgeye gideceğini söyledi.

GÜZELLİK KRALİÇESİ SON ANDA KURTULDU

Arama çalışmaları devam ederken, kaybolan yolcu uçağının kalkış saatinin 2 saat geriye alınması nedeniyle bazı yolcuların bilet almalarına rağmen uçağa binemediği ortaya çıktı. Yılbaşını Singapur’da geçirmek isteyen 2008 Miss Endonezya güzellik kraliçesi Anggi Mahesti ve 9 kişilik ailesi de bu yolcular arasındaydı.

Kaybolan AirAsia uçağı hakkında yeni gelişme

"TANRI'DAN AİLEMİZE NOEL HEDİYESİ"

AirAsia Hava Yolları, uçağın kalkış saatinin 2 saat geriye alındığını 15-16 Aralık’ta yolculara telefon açarak, e-mail atarak bildirdi. Ancak aile bu değişiklikten haberdar olmadı. Bloomberg sitesine konuşan Mahesti, “Kocam şirketten gelen e-mail’i açmamış. Çağrıya da cevap vermemiş. Havaalanına gittiğimizde kalkış saatinin değiştiğini söylediler. Müşteri hizmetlerine şikayette bulunduk. Uçak bizi almadan havalandı. Daha sonra haberi aldığımızda bir havaalanı yetkilisi kocama bunun Tanrı’dan ailemize Noel hediyesi olduğunu söyledi” dedi.