Kemal Kılıçdaroğlu: Artık kimseyi affedemem

kemal kılıçdaroğlu

CHP’de Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün ile İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler’in disipline sevk edildikleri parti meclisi toplantısında Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, gelen itirazlara cevap verdi.

EN ÇOK ALKIŞ ALDIĞIM KONU

Kılıçdaroğlu "Arkadaşlar ben bu partide neler neler affettim. Ancak kimse kusura bakmasın. Kurultayda en çok alkış aldığım konu parti içi disiplinin sağlanmasıydı" dedi.

"KİMMİŞ YÜZÜNÜ SERMAYEYE DÖNEN?"

Aygün’ün Şişli kavgasıyla ilgili sosyal medyadaki “İstanbul belediye başkanlıklarını bir kişinin aile şirketi olarak dağıtırsan olacağı budur. Siyasette Beykoz Konakları’nda karar alırsan, işte böyle mahkûm olursun” sözleriyle Güler’in “CHP cemaatle işbirliği yaptı” sözlerine tepki gösteren Kılıçdaroğlu, “Defalarca çağırdım, konuştum. Dinlemiyorlar, ısrar ediyorlar. Kimmiş yüzünü sermayeye dönen, kimmiş Beykoz Konakları’ndan siyaset yapan?” diye konuştu.

Toplantıda bazı üyeler Aygün’le ilgili kararın HDP’nin “CHP’de yüzde 3 oyumuz var” söylemine hizmet edebileceği yönündeki sözleri üzerine de Kılıçdaroğlu, “Biz etnik siyaset yapmıyoruz, biz sosyal demokratız” dedi.

DİSİPLİNE SEVK KONUSUNDA BİLGM YOK

Ayrıca İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler, hangi gerekçeyle disipline sevk edildiğini kendisine iletilmediğini söyledi. Güler, “Bu kararı iki nedenle sevindirici buluyorum. Birincisi, yerel seçimde CHP cemaat ile ittifak yaptı sözü, ‘ihtimal dahilinde olamaz’ şeklinde değerlendirilmiştir. Bu demek ki hiçbir kişi önümüzdeki dönemde cemaate kalkan olamayacaktır” dedi.

YDK’den kınama kararı çıkması durumunda milletvekili adayı olamayacağı yönündeki iddiaların anımsatılması üzerine de Güler, “Batum’da olduğu gibi bu yorumda da yanlış yapıyorlar. Adaylığı engellemez” dedi.