Kemal Kılıçdaroğlu'nun ilk grup konuşması

Kemal Kılıçdaroğlu'nun ilk grup konuşması

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu grup konuşmasında Alman Vakfı'nın BDP'li ve CHP'li belediyelere mali kaynak aktardığı iddialarıyla ilgili sert ifadeler kullandı. Kılıçdaroğlu, 'CHP'li belediyeler Alman Vakıfları'ndan para alıp PKK'ya aktarıyormuş. Daha 24 saat geçmeden çark etmeye başladı. Bir Başbakan karnından konuşmaz. Başbakan vakit geçirmeden ima ettiği belediyelerin isimleri dahil her şeyi açıkla. Şerefli bir başbakan bunları açıklar. Bir kez daha söylüyorum eğer şerefli bir başbakan ise gelip bu bilgileri medya önünde açıklasın. Başbakan suçüstü yakalanma korkusu içerisinde' diye konuştu.

İşte o açıklamalar

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satırbaşları;

Her şeyi biz dile getireceğiz, her yerde biz olacağız. Demokrasi içinde sorunları çözeceğiz. CHP'li vekillerin görev ve sorumluluğu ağırdır. Bu üslupla her yere gideceğiz. Daha güçlü bir CHP grubu var. Haksızlığa, adaletsizliğe göz açtırmayacağız. Tehditlere, şantajlara boyun eğmeyeceğiz.

Bazı medya kuruluşlarında CHP'li vekillerin yaz boyunca yattığı yönünde haberler çıktı. Ben bunlara katılmıyorum. Bütün arkadaşlarım yaz boyunca çalıştı. Hepsine teşekkür ediyorum. Şimdi ağırlığımızı parlementoya vereceğiz.

CHP olarak her yerde olacağız. Direneceğiz ve başaracağız.

Şimdi yeni bir yağma düzeni oluşturuyorlar. Bakan yardımcılıkları getiriyorlar. Her şeyi yasal sürece oturtmak için çalışma başlattılar. Biz buna karşı çıktık. Anayasa Mahkemesi'ne başvurduk. Anayasa Mahkemesi işi ağırdan alıyor. Bu anlayış mahkemeye karşı güzvenimizi azaltıyor. Bu anlayışı mahkeme üyelerinin yeniden gözden geçirmesi gerekiyor.

9 VATANDAŞIMIZ HUNHARCA KATLEDİLDİ

Gazze'ye yardım götüren 9 yurttaşımız hunharca katledildi. Çıktılar bir konuşma yaptılar. Biz haklarını arayacağız. Bir baktık BM'den rapor çıktı. İsrail'in Filistin ablukası meşrudur. Bunlar sözde İsrail ile mücadele ettiler. Biz millete dedik sakın aldanmayın bu füze kalkanı bizi korumuyor. Temel amaç İsrail'i İran'a karşı korumak. bizi İsrail'in avkukatı olmakla suçladılar. Geçen yıl mayınlı arazileri İsrail'e kiralayan onlar değil miydi? Buna karşı çıkan kimdi, Cumhuriyet Halk Partisi. Kimmiş İsrail'in avukatı, Adalet ve Kalkınma Partisi.

Sayın Başbakan'a söylemek isterim, senin sözün yerde kaldı. Sen gerçekleri milletten saklıyorsun. Bu gerçekleri gün yüzüne çıkartmak da Cumhuriyet Halk Partisi'nin görevidir.

Sondaj krizinde bunlar konuştular, onlar çalıştılar.

Suriye ile gittik ortaklıklar imzaladık, her şey çok iyiydi. Bir sabah kalktık, sayın Erdoğan celallenmiş. Ne oluyoruz dedik. Savaş mı çıkıcak? 40'a aşkın gündür son uyarı yapıyorlar, onlar devam ediyorlar. Samimi söylüyorum, bizim dizilerimiz Ortadoğu'da AKP'yi değil, bizi temsil ediyor.

Yabancı ülkelere karşı izlediğimiz politikalarda düşman sayımız arttı.

PKK-MİT GÖRÜŞMESİ

Sıfır terörle ülkeyi devraldılar. Şimdi Türkiye bir terör batağı içerisine girmiş durumda. İmralı ile görüşülebilir mi dediler? Evet dedim terör bitecekse görüşülür dedim. Nedeni de şuydu terör Türkiye'nin temel sorunu ve hepimizin katkı vermesi gerekir. Geldiğimiz noktada baktık Başbakan PKK ile özel görüşme yapıyor. Bu görüşme istihbratçıların yaptığı bir görüşme değil özel temsilciyle yapılan görüşmedir. En son itiraf etti benim temsilcim görüştü. Orada senin temsilcin ses kaydında yüzde 95'lik uyumdan söz ediliyor. Çık açıkla.. Başbakan'ın özel temsilcisi CHP'yi PKK'ya şikayet ediyor. Bu tür görüşmeler terörü azdırır. Erdoğan bir yere giderken binlerce korumayla gidiyor. Öğretmenler, polis, ve askerleri kim koruyacak..

Bu özel görüşme terörü bitirmek için değil terörü ötelemek için yapıldı. AKP terörün olmadığı bir ortamda seçime gitmek istiyordu. Bu yol terörü sonlandıracak yol değildir. Terörü bitirmek için varsa bir yolunuz gelin destek verelim. Bu ülkede analar ağlamasın güzel ama analar ağlamaya devam ediyor. Birileri bunun hesabını sormayacak mı? Daha fazla soracağız.

HALKIN GÜNDEMİ ZAMLAR

Pazar günü Gerede'ye uğradım onların anayasa gündemi yok. Onların derdi doğalgaz zammı elektrik zammı. Bana emeklilerden bahsetmeyin dedim onların durumu çok iyi dedim. Oradan emekli bir muhtar 'Valla biz bu seçimde en fazla yalanı söyleyene oy verdik' dedi.

Biz yine eski söylemlerimiz ne ise koyduğumuz ilkeler ne ise onların arkasındayız. Yargı siyasallaşmamalı, YÖK kaldırılmalı, üniversiteler özerk olmalı, düşünce özgürlüğü olmalı, özel yaşama özen gösterilmeli..

Anayasa yapmakla bütün bunlar düzelmiyor. Anayasa'nın 20. maddesi diyor ki herkes özel hayatın gizliliğini saklama hakkına sahiptir. Gidin Ergenekon dosyasına bütün görüşmeler dosyada var.

90. madde uluslararası anlaşmalar; Usulüne göre yürürlüğüne girmiş uluslararası anlaşmalar kanun hükmündedir. Esas alıyor muyuz? Esas alsaydık tutuklu vekiller olmazdı. Peki uygulanıyor mu hayır.

Kanun Hükmünde Kararnameler; TBMM genel kurulunda öncelikle ve ivedilikle görüşülür. Bütün KHK'ları komisyonlarda ve Genel Kurullar'da görüşmek zorundayız ama getirmiyorlar. Sen demokratikleşme istemiyor musun; yüzde 10 seçim barajını kaldıracağız, KHK'ları görüşeceğiz, Özel Yetkili Mahkemeler garebetini yok edelim.

Normalde telefon edilip çağırılan belediye başkanları polis zoruyla alınıp emniyete gönderiliyor. Bugün sabahın altısında belediye çalışanları evlerinde gözaltına alınıyor. Bunların hepsine direneceğiz.

ŞEREFLİYSEN ÇIK AÇIKLA

CHP'li belediyeler Alman Vakıfları'ndan para alıp PKK'ya aktarıyormuş. Daha 24 saat geçmeden çark etmeye başladı. Bir Başbakan karnından konuşmaz. Başbakan vakit geçirmeden ima ettiği belediyelerin isimleri dahil her şeyi açıkla. Şerefli bir başbakan bunları açıklar. Bir kez daha söylüyorum eğer şerefli bir başbakan ise gelip bu bilgileri medya önünde açıklasın. Başbakan suç üstü yakalanma korkusu içerisinde.

BAKAN KÖSTEBEKLİK YAPTI

Bir bakan köstebeklik yapar mı? Arama yapılacak arama öncesi o kısmı açıkla. Ey şerefli başbakan çık bunları anlatsana.. Başında söyledim sonunda da toparlayarak yine söylüyorum. Sorumluluğumuz çok fazla. Parlamentoda da dışarda da 24 saat çalışacağız. Çalışmada üretmede güçlü olun yüreğiniz güçlü olsun.